У Кропивницькому вшанували пам’ять загиблих спецпризначенців 3-го окремого полку

Четвер, 29 липня 2021 12:37

29 липня 2014 року неподалік Латишевого Шахтарського району Донецької області відбувся бій, внаслідок якого загинули десятеро спецпризначенців Збройних сил України і п’ятеро потрапили в полон.

Групи капітанів Тараса Карпи і Кирила Андреєнка під керівництвом підполковника Сергія Лисенка вирушили на порятунок пілота збитого бойовиками штурмовика СУ-25. Спецпризначенців видав місцевий мешканець, який нібито дружньо прихистив воїнів, а потім під приводом відвідин хворої дружини виїхав і привів з собою російських терористів. Українські військовики потрапили в оточення значно переважаючих сил ворога, який мав на озброєнні бронетехніку. За свідченням бійців, котрі повернулися з полону, Тарас Карпа вийшов до бойовиків на переговори, але був розстріляний.

Чергова трагічна сторінка новітньої історії України — про героїзм і військову доблесть, зраду та підлість. Історія про два дуже різних світи, дві життєві філософії, яким ніколи між собою не порозумітися.

П’ятеро загиблих спецпризначенців знайшли вічний спочинок на Алеї почесних поховань Рівнянського кладовища. Сьогодні рідні та близькі, друзі і бойові побратими прийшли вшанувати пам’ять капітана Тараса Карпи, старшин Андрія Шершня і Олексія Глобенка, старших солдатів Романа Рикалова та Сергія Гришина.

Панахиду за Героями відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної Церкви України Марк.

Живі квіти від Кропивницької міської ради та виконавчого комітету лягли до поховань на знак пошани до пам’яті українських воїнів.

Цього дня також за місцями поховань відслужили панахиди за полковником Сергієм Лисенком у Коломиї, Івано-Франківської області, сержантом Анатолієм Бузуляком у Іванівці, Кропивницького району Кіровоградської області, капітаном Кирилом Андреєнком у Львові, старшим сержантом Левом Панковим у Малій Висці, Кіровоградської області та солдатом Ярославом Шимчиком у Гайвороні, Кіровоградської області.

Усі новини