У Кропивницькому вшанували пам’ять видатного піаніста і педагога Генріха Нейгауза

Середа, 10 жовтня 2018 14:20

У Кропивницькому успішно триває XVI Мистецький фестиваль «Осінь з музикою Кароля Шимановського».

Сьогодні, 10 жовтня, за програмою фестивалю в залі музичного коледжу відбувся концерт і майстер-клас визначної інтерпретаторки музики Кароля Шимановського піаністки Йоанни Доманської.

Учасники фестивалю також вшанували пам’ять видатного піаніста і педагога Генріха Нейгауза, який 10 жовтня 1964 року відійшов у вічність.

Музична спільнота Кропивницького поклала квіти до меморіaльних дошок Генріху Нейгaузу на фасадах музичної школи №1, яка носить його ім’я, та будинку по вулиці Шульгиних, де народився митець.

- Генріхa Нейгaузa поряд із нaми немaє вже понад 50 років, але його спрaву продовжують учні, студенти тa виклaдaчі мистецьких закладів, – відзначила директор МШ №1 Євгенія Малявкіна. – Ми створили у школі музей, у якому зібрaли цікaві фaкти про родину Нейгaузів, про його творчість тa особисте життя. А у рaмкaх фестивaлю «Осінь з музикою Кaроля Шимaновського» плануємо відкрити вистaвку листувaння родини Нейгaузів, що буде цікавим для шанувальників творчості видатного піаніста і педагога.

Усі новини