У Кропивницькому вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Неділя, 20 лютого 2022 15:30

У День Героїв Небесної Сотні кропивничани вшанували пам'ять українців, загиблих у 2014 році під час Революції Гідності. До меморіальної акції цього дня долучилися Кропивницький міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Олег Колюка, заступники міського голови Сергій Колодяжний та Михайло Бєжан.

Саме в ці дні під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом досягло піку. 20 лютого, 8 років тому року загинуло найбільше активістів Майдану. Їх пам’ять у Кропивницькому вшанували хвилиною мовчання і військовим салютом, а до меморіальної таблички Віктору Чміленку і до підніжжя пам’ятника Героям Небесної Сотні кропивничани принесли  букети квітів і запалені свічки

- Ми збираємось на цьому місці щороку, бо й через десятки і десятки років українці пам'ятатимуть про сотню відважних патріотів, які поклали свої голови, щоб великий народ не зійшов із обраного шляху свободи, незалежності і справжніх цивілізаційних цінностей, - наголосив Андрій Райкович. – Нині кожен український воїн, який не повернувся зі Сходу, кожен, хто сьогодні боронить наші кордони - це мужні і хоробрі захисники рідної землі. Слава Україні!

Усі новини