У Кропивницькому вшанували пам’ять Чорнобильської трагедії

П'ятниця, 26 квітня 2024 16:20

Сьогодні минає 38 років з дня найстрашнішої техногенної катастрофи у світі. 26 квітня 1986 року сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції, яка залишила невиліковні рани в серцях багатьох українців і мала надзвичайно великий вплив на навколишнє середовище та життя мільйонів людей.

У Кропивницькому цього дня до пам’ятника "Жертвам Чорнобиля" поклали квіти вдови учасників ліквідації аварії, ліквідатори, а також начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, заступник міського голови Олександр Мосін, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, керівництво головного управління Нацполіції та ДСНС в області, представники громадськості.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх жертв Чорнобильської катастрофи.

На жаль, енергетика України і сьогодні залишається під загрозою. Російські окупанти завдають ракетних і дронових ударів по об’єктах енергосистеми і намагаються вивести її з ладу. Час від часу звучать ворожі погрози застосування ядерної зброї, яка може завдати непоправної шкоди не лише Україні, а всьому світові.

Ми пам’ятаємо наших героїв, які змогли приборкати смертельний атом, ми віримо в наших героїв, які сьогодні б’ють ворога на полі бою.

Віримо в Перемогу! Разом ми сильні!

Усі новини

Материнське серце захищає
Середа, 8 травня 2024 17:34