У Кропивницькому вперше визначили кращу медичну сестру року

Вівторок, 12 червня 2018 20:08

Сьогодні, 12 червня, у Кропивницькому вперше відбувся професійний конкурс «Медична сестра року», присвячений  Дню медичного працівника.

Цього дня глядацька зала обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Кропивницького була вщент заповнена колегами претенденток на звання кращої медсестри року. Цьогоріч свої сили у престижному конкурсі спробували п’ятеро медичних працівників:  Галина Зубарєва із Кропивницького пологового будинку, Ірина Сільман із Поліклінічного об'єднання міста Кропивницького, Наталія Сєник – Кропивницька міська лікарня швидкої медичної допомоги,  Вікторія Соболь - Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 і медичний брат - Родіон Круц, який представляв Центральну міську лікарню Кропивницького.

- Головною метою нового професійного  міського конкурсу, який проводиться під патронатом міського голови Андрія Райковича, є підвищення престижу професії медичного працівника, - відзначила заступник міського голови Наталія Дзюба. – У закладах охорони здоров’я міста сьогодні працюють високопрофесійні, кваліфіковані медичні працівники, готові у будь-який момент прийти на допомогу мешканцям міста. Кропивничани мають знати, що на сторожі їхнього здоров’я стоять грамотні спеціалісти і ми розраховуємо, що наш конкурс і продемонструє кращі якості медичних сестер, а когось із глядачів, вболівальників  і спонукає до отримання медичної освіти.

Конкурс відбувся у три тури. У першому – «Візитівці» учасники представляли  медичний заклад і себе глядачам і поважному журі з використанням відео-презентації. Другий тур мав на меті якомога глибше розкрити професійну майстерність учасників: вони демонстрували отримані теоретичні знання і засвоєні практичні навички.

Третій тур став творчим випробуванням для претендентів. Кожен з них став режисером і актором у програмі «Медик майбутнього». Тут глядачі шаленими оплесками зустрічали майстерні театралізовані сценки,  талановиті вокальні номери і запальну  хореографію.

Всі учасники конкурсу змогли проявити свої найкращі якості і заслуговували на перемогу, але конкурс є конкурс і в ньому є переможці. За рішенням професійного журі першим в історії Кропивницького лауреатом конкурсу  «Медична сестра року» стала Наталя Сєник. Другою фінішувала Ірина Сільман,  а «бронза» - в активі  Вікторії Соболь. Разом із дипломами переможниць дівчата отримали і грошову винагороду: дві, півтори і одну тисячу гривень відповідно. 

Усі новини