У Кропивницькому водії тролейбусів вчились, як допомагати в транспорті людям з особливими потребами

Четвер, 27 липня 2017 19:59

Такі навчання влаштували фахівці КП «Електротранс» спільно з волонтерами. Участь в експерименті взяли й самі візочники, а навчання тривали кілька годин поспіль. Громадським транспортом люди у візках користуються не часто, бо  не завжди навіть ретельно сплановані поїздки вдаються. За словами самих візочників, бувають такі ситуації, коли тролейбус зупиняється на великій відстані від зупинки. У таких випадках пандус лягає не на бордюр, як треба, а на дорогу, але так людина у візку не потрапить до тролейбусу. А водій, як би не хотів, не зможе підняти візок, оскільки вага його не менше 150 кілограм.
- Щоб уникати у майбутньому подібних ситуацій, в «Електротрансі» вирішили навчити персонал, як допомогти у транспорті людині з інвалідністю, - повідомив начальник КП «Електротранс» Олександр Луценко. – Сьогодні на занятті водіям спочатку озвучать кілька не хитрих правил, а потім отримані знання вони зможуть застосувати на практиці.
Спочатку водії допомагали візочникам заїжджати в транспорт, тут головна їх задача – лише підстраховувати. Потім всадили у візочки водіїв тролейбусів та кондукторів, щоб вони на собі відчули, як важко заїжджати в транспорт у візку.
Такі навчання на підприємстві проводитимуть і далі. А люди у візочках отримали телефони диспетчерів, аби заздалегідь попереджати про свої виїзди. Завдяки цьому, кажуть в «Електротрансі» співпрацювати з особливими людьми буде простіше.

Усі новини