У Кропивницькому визначили проекти “Громадського бюджету-2018”, які братимуть участь у народному голосуванні

П'ятниця, 20 жовтня 2017 16:27

Сьогодні, 20 жовтня, у міській раді Кропивницького відбулося засідання координаційної ради з питань Громадського бюджету під головуванням Андрія Табалова. У роботі координаційної ради взяли участь також автори громадських проектів і керівники виконавчих органів міської ради.

- Із 15 серпня ми розпочали другий у цьому році конкурс “Громадський бюджет-2018”. Впродовж місяця проекти приймались від мешканців міста. Загалом надійшло 60 проектів, із них: 14 великих, 37 малих і 9 соціальних, - повідомив голова комісії Андрій Табалов. - Треба відзначити, що більшість поданих проектів стосувались облаштування зон відпочинку, встановлення спортивних та дитячих майданчиків. Нагадаю, що цього разу не приймалися на конкурс  проекти щодо енергоаудитів, заміни вікон та дверей у комунальних закладах міста.

Усі проекти пройшли експертну оцінку відповідних виконавчих органів щодо можливості їх реалізації. Андрій Табалов також наголосив на тому, що відповідно до Положення про Громадський бюджет Кропивницького, у разі відмови  управлінням економіки або профільного виконавчого органу у можливості реалізації поданого проекту, такий проект виноситься на розгляд координаційної ради за обов’язкової участі його автора. І вже за результатами розгляду координаційна рада приймає остаточне рішення щодо підтримки або відхилення проектів.

Один із проектів, на захист якого став  автор - облаштування зеленої зони для мешканців мікрорайонів Масляниківки, Никонорівки та Арнаутово. Каменем спотикання стала територія, на якій пропонувалось облаштувати зелену зону. Автор проекту пропонував її розмістити на території трьох колишніх кладовищ. Тому у членів робочої групи виникло цілком закономірне питання: чи захочуть мешканці відпочивати і чи будуть дозволяти своїм дітям гратись у такому специфічному місці. У результаті обговорень проект не був підтриманий членами координаційної групи.

Але був і такий випадок, коли малий проект після детального аналізу та доопрацювання було перенесено до категорії великих. Деякі проекти, які від профільних виконавчих органів отримали негативну оцінку, члени координаційної ради  підтримали і допустили до голосування за умови виправлення спірних моментів.

У підсумку, до голосування було допущено 11 великих проектів, 31 малих та 7 соціальних.

23 жовтня усі проекти, за які кропивничани зможуть проголосувати, будуть оприлюднені на сайті міської ради Кропивницького. А голосування стартуватиме 30 жовтня і триватиме до 10 листопада 2017 року. Проголосувати за обраний проект можна на сайті або у ЦНАПі в будні дні із 10 до 16 години та у вихідні з 10 до 13 години.

Усі новини