У Кропивницькому визначили 363 місця для ведення сезонної торгівлі та встановлення атракціонів

Вівторок, 23 березня 2021 17:15

Виконавчий комітет Кропивницької міської ради визначив місця для здійснення сезонної торгівлі у місті квасом і прохолоджувальними напоями, морозивом з холодильного обладнання, ялинками,  плодоовочевими культурами та для розміщення атракціонів.

Відповідно до прийнятого сьогодні, 23 березня, рішення, сезонна торгівля квасом та прохолоджувальними напоями, морозивом,плодоовочевими культурами, організація послуг та розваг у вигляді дитячих атракціонів здійснюється на території Кропивницького з 15 квітня по 15 жовтня, а торгівля ялинками - з 15 по 31 грудня.

Суб`єкти господарювання, які мають намір здійснювати сезонну торгівлю мають повідомити департамент з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради. про розміщення таких об`єктів торгівлі чи надання послуг. Під час торгівлі - дотримуватися вимог санітарних та протипожежних норм і правил, порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами, правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, правил будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки, правил побутового обслуговування населення та правил благоустрою території міста Кропивницького.

Суб’єкти торгівлі мають своєчасно і якісно підготувати обладнання, місця здійснення торгівлі та надання послуг, утримувати робочі місця та прилеглу до них територію у належному санітарному стані, облаштувати контейнерами чи урнами для збору використаного посуду, паперу, дотримуватися встановлених вимог затвердженого Положення про порядок розміщення та перебування сезонних об`єктів торгівлі на об`єктах благоустрою комунальної власності з використанням їх окремих елементів на території  Кропивницького.

Управління містобудування та архітектури Кропивницької міської ради отримало доручення надавати висновки щодо розміщення сезонних об`єктів з прив`язкою до місцевості а управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища - надавати довідку щодо визначення належності земельних ділянок під розташування сезонних об`єктів.

Одночасно, інспекція з благоустрою Кропивницької міської ради здійснюватиме жорсткий контроль за дотриманням суб`єктами господарювання вимог щодо впорядкування територій у сфері благоустрою населених пунктів.

Погодження на право розміщення об`єктів сезонної торгівлі у Кропивницькому здійснюватиме департамент з питань економічного розвитку міської ради, згідно з затвердженою дислокацією та відповідно до наданих суб`єктами господарювання повідомлень про розміщення об`єктів торгівлі. Він же забезпечуватиме і  контроль за дотриманням правил торгівлі в об`єктах сезонної торгівлі та норм Положення про порядок розміщення та перебування сезонних об`єктів торгівлі на об`єктах благоустрою комунальної власності з використанням їх окремих елементів на території Кропивницького. І такий контроль буде системним і суворим, запевнив членів виконкому профільний заступник міського голови Михайло Бєжан.

Із дислокацією місць сезонної торгівлі та розміщення атракціонів можна ознайомитися тут.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13