У Кропивницькому вітали воїнів – визволителів обласного центру

П'ятниця, 5 січня 2018 13:46

Сьогодні, 5 січня, напередодні визволення обласного центру з нацистської окупації,  міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, заступник міського голови  Олександр Грабенко відвідали ветеранів війни, які брали участь у звільненні нашого міста, що тривало протягом п’ятого – восьмого січня 1944 року.

У Кропивницькому наразі проживають четверо ветеранів-визволителів: Катерина Костянтинівна Бодялова, Іван Васильович Братушко,  Валентина Семенівна Долженко, Марія Петрівна Майданюк.

Керівники міської влади щиро привітали кожного зі святом, низько вклонилися подвигу сивочолих ветеранів, які й донині, не зважаючи на свій поважний вік, намагаються залишатися у строю і самі себе називають «старою гвардією».

Ветерани чекали керівництво міста у своїх оселях. Радо зустрічали гостей, запрошували до святкових столів, адже й Новорічні свята ще не закінчились і за народною традицією кожен гість, що відвідує домівку господаря у ці Різдвяні дні є жаданим та поважним.

- Пам’ятати і шанувати своїх героїв, свою історію – наш святий обов’язок, - наголосив Андрій Райкович, вітаючи колишню партизанку Марію Майданюк. – Без такої генетичної пам'яті не може бути мови про сильну і успішну націю. Сьогодні вже онуки і правнуки українців – учасників Другої світової війни перейняли естафету і боронять нашу незалежність на сході держави утверджуючи законне право свого народу жити у вільній країні.

 Разом із теплими словами привітань, представники міської влади  вручили героям - визволителям грошову допомогу у розмірі дві тисячі гривень кожному і  святкові Різдвяні кошики.

Усі новини