У Кропивницькому відновлює діяльність сфера обслуговування та торгівлі, а разом з ними оживає все місто

Середа, 23 березня 2022 14:14

Стан справ на споживчому ринку обласного центру прокоментував заступник міського голови Михайло Бєжан.

Після звернення міської влади до кропивницьких підприємців щодо продовження роботи навіть в умовах воєнного стану, є суттєве пожвавлення на споживчому ринку, що свідчить про повне розуміння бізнесом поточної ситуації.

- Майже всі продовольчі магазини мережевої торгівлі працюють, сьогодні це 92 % від загальної кількості закладів, і забезпечують постачання продовольчих товарів, попит на які у період воєнного стану підвищився. Наразі  основні групи продовольчих товарів постачаються у продаж. Переважна більшість, 73%,  непродовольчих магазинів також працюють, - повідомляє Михайло Бєжан.

Так, за вівторок, 22 березня  відновили роботу 9 магазинів, в яких реалізується побутова техніка, косметика та ювелірні прикраси.  Також у цей день поновили діяльність  2 ресторани та 2 кафе.

Працюють всі АЗС, аптечні заклади, ринки. Відновили роботу і  78 % об’єктів побутового обслуговування.

Чверть закладів  ресторанного господарства міста працюють на волонтерських засадах переважно  на виконання замовлень з організації гарячого харчування для окремих категорій споживачів. 

- Крім виконання своїх основних функцій, значна частина бізнес-спільноти демонструє високий рівень соціально зорієнтованої роботи: надається гуманітарна допомога, організовується безкоштовне харчування і проживання для окремих категорій громадян. Міська рада вдячна усім власникам і керівникам, які  активно допомагають у захисті території і населення, є патріотами нашої громади і України, - наголосив Михайло Бєжан.

Усі новини