У Кропивницькому відбулася нарада керівників шкіл з офіцерами Служби освітньої безпеки

Середа, 14 серпня 2024 16:04

На ознайомчу нараду зібралися керівники шкіл та офіцери служби освітньої безпеки в Кропивницькому ліцеї “Лідер” сьогодні, 14 серпня. Участь у нараді взяли також начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко, начальник відділу служби освітньої безпеки управління патрульної поліції в Кіровоградській області, капітан поліції Антон Левандовський та начальниця відділу зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції в Кіровоградській області , капітан поліції Оксана Білоброва.

Нагадаємо, в Україні стартував проєкт “Офіцер Служби освітньої безпеки” в рамках якого у кожному навчальному закладі працюватиме правоохоронець, який відповідатиме за безпеку освітнього процесу. У Кропивницькому з 19 серпня офіцери служби освітньої безпеки приступлять до своїх обов’язків. Уже в 14 загальноосвітніх закладах міста є інспектори. Згодом вони з’являться і в решті шкіл.

- Офіцер Служби освітньої безпеки - це не охоронець, а фаховий посадовець, який разом з адміністрацією навчального закладу відповідатиме за весь комплекс безпекових заходів, починаючи з допуску дітей до приміщення школи. Крім того, в його обов’язки входить комунікація з екстреними службами, реагування на правопорушення, евакуація дітей, наставництво, просвітництво, - зазначив Антон Левандовський.

У школах працюватимуть тільки офіцерки Служби освітньої безпеки, тож Оксана Білоброва звернулася до керівників навчальних закладів підтримати їх під час виконання професійних обов’язків.

- Організація безпечного освітнього процесу — це співпраця адміністрації школи та офіцера освітньої безпек, - наголосила очільниця управління освіти Лариса Костенко і закликала усіх керівників шкіл до початку навчального року облаштувати робоче місце у своїх закладах для інспекторів поліції.

Під час наради директори шкіл познайомилися зі своїми офіцерами освітньої безпеки і обмінялися контактами.

Усі новини