У Кропивницькому вчилися надавати першу психологічну допомогу

Вівторок, 22 жовтня 2024 17:01

У Кропивницькому гуртожитку № 2, де тимчасово проживають переселенці з Донецька, Луганська, Херсона, Харкова, Запоріжжя та Дніпра, відбувся тренінг з надання першої психологічної допомоги.

Захід організувало управління молоді та спорту в рамках міської програми сімейної політики на 2024-2026 роки.

Учасники тренінгу отримали важливу інформацію, як ефективно реагувати на стресові ситуації та допомагати іншим у складні моменти. Під час тренінгу вони відпрацьовували практичні навички надання першої психологічної допомоги, які можуть стати у нагоді у критичні моменти.

Головна спікерка заходу,  психологиня Ольга Фоміна, поділилася своїми враженнями від зустрічі.

- Під час лекції я відчула неймовірне прагнення кожного мешканця гуртожитку не здаватися, тримати всередині себе незламність і силу української ідентичності. Наші люди – сильні духом, навіть у найтяжчих обставинах вони не втрачають головного – віри та любові до себе й рідної землі. Учасники тренінгу уважно сприймали інформацію та прислуховувалися до цінних порад щодо боротьби зі стресом. Ніщо і ніхто не зламає квітку, якщо її коріння сягає глибини свободи та української національної самобутності.

Тренінг став важливою подією для мешканців гуртожитку, оскільки допоміг їм отримати не лише практичні знання, але й важливу підтримку у непрості часи.

Усі новини