У Кропивницькому вандали знищили 15 туй

П'ятниця, 30 липня 2021 15:48

Сьогодні зранку, 30 липня, працівники КП “Благоустрій” виявили, що на алеї поблизу пам'ятника жертвам Чорнобильської катастрофи, що на Набережній, зникло 15 туй. Дерева просто повиривали, припускає виконуюча обов'язки головного агронома міста Альона Ворона, бо ж в землі  залишилася більша частина кореневищ, а місця, де росли дерева ще й присипали сухою травою. Комунальники одразу ж викликали поліцію, правоохоронці склали протоколи і шукають наразі порушників.

Сума збитків для міста іще підраховується, на момент, коли туї висаджувалися, ціна одного дерева складала 136 грн., варто враховувати і людський ресурс по догляду за алеєю, воду для поливання тощо.

Місце події оглянув разом із журналістами міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

- 3 роки тому медичні працівники міста, під час одного із весняних суботників, висадили тут алею — всього 57 дерев . За цими деревами ретельно доглядали. І те, що сьогодні сталося - це реальний акт вандалізму, це прояв асоціальної поведінки, - наголошує міський голова. Я сподіваюся, що поліція активніше працюватиме і контролюватиме. Ось ми зараз бачимо, що велосипедний патруль проїздить набережною, але якби вони патрулювали тут вночі, то можливо б такого не сталося. Я звертаюся і до громади міста: будьте не лише активними захисниками природи, а й контролерами, якщо бачите негідників, які ламають дерева — повідомте відповідні органи, щоб була своєчасна реакція.

 

Усі новини