У Кропивницькому успішно реалізована програма профілактики та протидії злочинності «Безпечне місто»

Середа, 10 березня 2021 10:54

Відділ з питань запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами Кропивницької міської ради, крім завдань та функцій пов’язаних із дотриманням антикорупційного законодавства, займається розробкою та супроводом програм співпраці з правоохоронними органами. На цьому наголосив начальник відділу Олександр Шишко під час свого публічного звіту за результатами виконання бюджетних програм у 2020 році.

- Чотири роки поспіль, з 2017 по 2020 рік, за Міською програмою профілактики та протидії злочинності “Безпечне місто”  впроваджувалася у Кропивницькому система відеоспостереження та відеоконтролю. У 2020 році, для підвищення рівня безпеки у навчальних закладах міста, в яких були відсутні відеокамери, встановлено систему відеоспостереження. Зокрема, на теперішній час, системою відеоспостереження, яка дозволяє робити деталізацію облич, обладнано 15 закладів освіти, - зауважив Олександр Шишко. - З метою підтримки громадського порядку та збереження комунального майна та зелених насаджень, камерами відеоспостереження обладнано парк Перемоги та Ковалівський парк, а також Театральну площу.

За інформацією Олександра Шишка, в рамках Програми Кропивницькою міською радою встановлено 162 камери відеоспостереження. Серед них: оглядові камери та камери з розпізнаванням номерного знаку автомобіля. Місця їх дислокації були запропоновані правоохоронними органами.

Разом із тим, відповідно до заходів з реалізації Програми, на території міста Кропивницького встановлено три комплекси автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Роботу в даному напрямку планується продовжувати і в 2021-2023 роках за аналогічною програмою з метою оснащення системою відеоспостереження навчальних закладів освіти, закладів охорони здоров’я та інших об’єктів інфраструктури.

Фінансове забезпечення Програми здійснювалося за рахунок коштів міського бюджету. Заходи по встановленню Системи планувалися щороку відповідно до бюджетних асигнувань, передбачених бюджетом міста на поточний рік. Так, у 2020 році витрачено кошти в сумі 6 945 289,73 гривень. З них по загальному фонду — 27 084,73 грн, по спеціальному — 5 418 205,0 грн. 1 500 000,0 грнсубвенція з міського бюджету державному для Управління служби безпеки України в Кіровоградській області.

Усі новини