У кропивницькому центрі соціальної адаптації військових «СМАйЛ» розпочали ремонт покрівлі

Вівторок, 9 жовтня 2018 16:09

Минулого тижня у будівлі майбутнього центру соціальної адаптації військових «СМАйЛ» почали ремонтувати дах. Це перший із необхідних кроків, які треба зробити для того, аби приміщення колишньої школи почало функціонувати як «СМАйЛ».

За словами однієї з ініціаторок створення центру, голови ГО “Серця матерів Кіровоградщини”, волонтерки Інни Колпак, дах оновлюють за підтримки міської ради Кропивницького - сумарна вартість ремонтних робіт близько 200 тис. грн.

- У цьому приміщенні ми плануємо багато різноманітних локацій, проте, щоб ми змогли їх облаштовувати у нашому будинку, треба зробити елементарні ремонти. Зараз тут міняється дах, який раніше більше був подібний до сита, і весь дощ, і сніг потрапляли у приміщення. Далі плануємо замінити вікна і почнемо думати про те, як оновити комунікації - водопостачання, каналізація, електропостачання, - відзначила  Інна Колпак.

Центр «СМАйЛ», який об’єднав волонтерів, психологів, активістів, продовжує зараз працювати в різних локаціях міста. І щоб зібрати центр соціальної адаптації під одним дахом, ініціатори продовжують шукати партнерів. Підтримати створення центру можна власною роботою, банкою фарби або ж фінансами на рахунок благодійного фонду.


БЛАГОДIЙНИЙ ФОНД СМАЙЛ:

Код банку: 323583
ЄДРПОУ: 42491113
Рахунок: 26002052932068

 

Довідково:

Волонтери, психологи, активісти й ветерани об’єднали свої зусилля, аби створити єдину платформу адаптації, куди може звернутися військовий або члени його родини. Це може бути підтримка волонтерів, консультації психологів, юристів, поради у працевлаштуванні, місце для fit-комплексів чи просто простір спілкування з побратимами. Така локація якраз забезпечує систематичність у галузі адаптації колишніх військовослужбовців. Окрім основних напрямків діяльності, планується також створення дитячої кімнати, приміщення для творчості (зокрема, гончарства), а також соціальний хостел для гостей із інших міст області.

Якісні і результативні проекти не з’являються в одну мить, тож організатори “СМАйЛу” шукають не формальних “меценатів”, а друзів та партнерів проекту, які будуть не просто підтримувати мрію центру, а командно рухатимуть ідею до втілення.

 

Усі новини