У Кропивницькому Центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю відкрили соляну кімнату

Вівторок, 30 листопада 2021 15:07

Віднині вихованці Кропивницького Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю мають можливість зміцнювати здоров’я в соляній кімнаті. Можливим це стало завдяки участі закладу в реалізації міської програми ”Громадський бюджет-2020". На реалізацію проєкту з міської скарбниці виділили майже 246 тисяч гривень.

Сьогодні, 30 листопада, в Центрі відбулася святкова презентація кімнати галотерапії. До урочистостей долучилися заступники Кропивницького міського голови Сергій Колодяжний і Михайло Бєжан, голова Фортечної районної ради Віктор Закаблуковський, директор департаменту соціальної політики міської ради Юлія Вовк.  

- Від імені міського голови Андрія Райковича вітаю колектив Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю з втіленням цією чудової ініціативи. Реалізація такого проєкту - дійсно велике досягнення, - підкреслив Сергій Колодяжний. - Галотерапія є, зокрема, одним із дієвих інструментів профілактики вірусних інфекцій, що як ніколи актуально у наш час. Здоров’я дітей для нас на першому місці, тому завжди можете розраховувати на підтримку міської влади у всіх ваших починаннях.

- Хотів би подякувати ініціаторам проєкту, а, насамперед, очільниці центру Лілії Місюні. Ви робите дійсно велику справу. Бажаю, аби й наступні ваші соціальні ініціативи так само успішно втілювалися в життя на благо тих, хто цього потребує — ваших вихованців, - зазначив у вітальному слові Михайло Бєжан.

Як розповіла директорка центру Лілія Місюня, для дітей з інвалідністю процедури, які сприяють зміцненню імунітету, є украй важливими. Окрім цього, призначенням соляної кімнати є лікування та профілактика захворювань дихальних шляхів та шкіри, алергій, психоемоційних розладів.   

Очільниця департаменту соціальної політики Юлія Вовк вручила працівникам центру подяки департаменту і передала дітям солодкі подарунки від міської влади.

Відбувся також благодійний ярмарок, на якому були представлені роботи юних відвідувачів центру. А творчим подарунком для учасників свята стала пісня у виконанні його вихованця Дмитра Гордієнка.    

Усі новини