У Кропивницькому тривають пошуки варіантів облаштування житла для вимушених переселенців

Четвер, 26 травня 2022 16:34

Майже два місяці центр надання адміністративних послуг та відділ обліку житла Кропивницької міської ради щоденно приймають більше десятка заяв від вимушених переселенців щодо включення їх в чергу на отримання тимчасового житла. Про це сьогодні, 26 травня, йшлося на нараді під головуванням заступника міського голови Олександра Вергуна та керуючої справами виконавчого комітету Світлани Балакірєвої.     

- У вівторок, 24 травня, виконавчий комітет Кропивницької міської ради своїм рішенням включив 97 родин вимушених переселенців в чергу на отримання тимчасового житла і кількість таких сімей дедалі зростатиме, - повідомила Світлана Балакірєва. - Наразі місто має досить обмежений ресурс незайнятого житла і наявні помешкання зазвичай є проблемними, оскільки попередні власники накопичили чималі комунальні борги, а самі квартири перебувають в украй занедбаному стані. Поки триватиме будівництво житла для переселенців, місто зі свого боку робитиме все, аби вже зараз допомагати їм виходячи з наявних можливостей.

Учасники наради розглянули низку житлових об’єктів, які не знайшли своїх спадкоємців та в подальшому можуть використовуватися як помешкання для внутрішньо переміщених осіб. Попередньо було визначено фронт необхідних для приведення їх в житловий стан робіт та надано відповідні доручення профільним виконавчим органам міської ради.  

Усі новини