У Кропивницькому триває звітна сесія керівників управляючих компаній: ЖЕО №4

П'ятниця, 12 лютого 2021 11:11

Житлово-експлуатаційні компанії Кропивницького, що здійснювали управління житловим фондом, продовжують свою звітну кампанію за результатами діяльності у 2020 році.

- Ми ініціювали публічну звітність усіх житлово-експлуатаційних компаній міста і усі підприємства комунальної сфери по черзі, - відзначив міський голова Андрій Райкович. – Сьогодні статус управляючих житловим фондом компаній є значно вищим, як і вищим стає рівень відповідальності за надані послуги, покладений на ЖЕО договірними зобов’язаннями. Зважаючи на той факт, що мешканці багатоповерхівок часто висловлюють критичні зауваження на адресу управляючих компаній, такі звіти мають відбуватися не рідше одного разу на квартал.

Звітну  сесію комунальників продовжила директор  КП «Житлово-експлуатаційна організація №4» Людмила Запорожець

За її інформацією, станом на  01.01.2021 року в управлінні підприємства перебувають 99 житлових будинка, у тому числі  2 гуртожитка. Площа  житлових будинків становить 614,2 тис.м2.  У 2019 році   прийнято на обслуговування один будинок ОСББ.  

- На  кінець 2020 року заборгованість споживачів    складає  6, 680 мільйона гривень, - відзначила Людмила Запорожець. -  Для  її зменшення   ми постійно проводимо    роз'яснювальну  роботу серед мешканців. Протягом року направлено 5648  попереджень та  підготовлено  27  позовних  заяв а також укладено  79 договорів на реструктуризацію боргу. 

Статистика свідчить, що за минулий рік підприємство нарахувало  за надані послуги   27, 425 мільйона гривень. У свою чергу, надходження    за звітний період склали 26, 36 мільйона гривень, що становить 94 % від нарахованого.

- Обслуговування внутрішньобудинкових мереж здійснюється постійно  та вчасно, - наголосила керівник підприємства. -   Для цього  задіяно  20 слюсарів  – сантехніків,     троє слюсарів -  електриків та  двоє  газозварювальників. Послуга   виконана  на  90 % за  рахунок  економії  заробітної  плати.  Внутрішньобудинкові мережі знаходяться в задовільному стані.

У зоні обслуговування ЖЕО №4 ліфтами обладнані 66  житлових   будинки,  225 підйомників у яких  обслуговує КП «Геркон».  10 ліфтів  перебувають в розграбованому стані з 1994 року, ще два  не працюють через вихід з ладу ліфтового обладнання. За останні чотири роки за рахунок місцевого бюджету було  капітально відновлено 10 ліфтів.

Перевірку   димових  та  вентиляційних  каналів  здійснюють фахівці   КП  «Молнія»,  відповідно   до  укладеного  договору. Згідно з актом обстежень проведено ремонт   70 оголовків  ДВК, на 27 будинках.

- У 2020 році обсяги поточних  ремонтів покрівлі були перевиконані, беручи до уваги  що на зверненнями мешканців реагували негайно, - підкреслила Людмила Запорожець. -  На  94 житлових  будинках,  виконано  заміну  рулонного  покриття  6276,0 м2,  та  ремонт  шиферної  покрівлі на 4  будинках у кількості 111 м2. У 2021році заплановано виконання поточного ремонту  покрівлі 5480 м2. 

Заміну водостічних  труб проведено у кількості  328  м.п.  на 99 будинках.  Послуга  виконана  на 117 %  від запланованого  з  врахуванням  терміну  експлуатації  та  зношеності труб.

Остіклення  під’їздів у разі потреби проводиться  своєчасно.  Розбитих шибок на вікнах немає. Поточний ремонт внутрішньобудинкових мереж проводиться відповідно до графіка та звернень мешканців .  Тепло,  водо, енергопостачання  здійснюється на житлові будинки безперебійно.

На 19 житлових будинках пофарбовано  356 п.м.  газопроводу, що перевищує виконання в зв’язку з технічним станом газових мереж.  Відповідно до договору з ВАТ «Кіровоградгаз»  у  94 будинках які обладнані газопостачанням було проведено технічне обслуговування в повному обсязі.

Колектив із 52 двірників  щоденно здійснює  прибирання  території біля житлових  будинків, яка перебуває  в задовільному санітарному  стані.  Покіс трави, парослей, вигрібання скошеної трави та опалого листя вивезено у повному обсязі.

Вчасно завершена підготовка до роботи в осінньо – зимових умовах:  завезено 224 тонни протиожеледної  суміші.  Двірники,  у разі потреби,  проводять посипання прибудинкової території та очищують територію від снігу.  Нарікань з боку мешканців та спеціалізованої інспекції немає.

Дератизацію  підвальних  приміщень у 99 будинках  площею  95871,7 м2   проводить  КОКМВППД «Раттус»,  відповідно  до  договору.  Розрахунок за виконану послугу проведено в повному обсязі.

За освітлення  місць  загального  користування оплату  проведено  відповідно до фактичного використаного обсягу електричної енергії,  для економії електроенергії проводиться поступове встановлення світильників з енергозберігаючими лампами  За  енергопостачання  ліфтів  проведено оплату відповідно до фактичного обсягу використаної електричної енергії.

- КП «ЖЕО №4» постійно дбає про покращення житлового фонду та утримання його в належному санітарному стані. Тому для комфортнішого та безпечнішого проживання мешканців, враховуючи перерозподіл коштів, підприємство виконало ряд робіт які не входять до ціни послуги з управління, - звернула увагу Людмила Запорожець. -  Замінено  каналізаційні випуски  у кількості 7 шт. на суму 15 тис. грн. на 7 будинках. Відремонтовано входи  в підвальні приміщення у 30 житлових будинках в кількості 46 шт. на суму 645,5тис.грн. та встановлено четверо металевих дверей у під’їздах  4 будинків. Проведено також  ремонт 33 – ьох козирків при вході до під’їздів 20 будинків  на суму 161,7 тис.грн..

Встановлено нові світильники  при вході до  70 під’їздів в 33 житлових будинках .На входах до 23 під’їздів  встановлено перила  та   відремонтовано сходи в 13 будинках. За дорученням міського голови, для протидії COVID -19  було оброблено 425 під'їздів та кабіни ліфтів дезінфікуючими засобами. 

Своєчасно вивезено опале листя, негабаритне сміття та гілля з контейнерних майданчиків  у  кількості  54,3 тонни на суму 235,3 тис.грн.

На прибудинкових  територіях житлових будинків розташовано 56 дитячих майданчика, згідно доручення міського голови від початку року відремонтовано та пофарбовано всі  дитячих майданчики.  Проведено  роботи з благоустрою прибудинкових територій, виконано  ямковий ремонт,  біля  16  житлових будинків , згідно доручення міського голови.

Працівниками підприємства  було   надано допомогу  мешканцям Балашівки та Лелеківки по  ліквідації наслідків негоди.

Усі новини