У Кропивницькому триває поетапний запуск теплогенеруючих підприємств

П'ятниця, 22 жовтня 2021 17:46

Сьогодні, 22 жовтня, у Кропивницькому продовжують поступово запускати в роботу котельні. Минулого тижня системно тепло почали отримувати міський пологовий будинок, дитяча обласна лікарня, центральна міська лікарня, лікарня швидкої медичної допомоги. А сьогодні з самого ранку тривали підготовчі роботи допуску Південно – західної котельні і ТЕЦ. Очільник міста Андрій Райковича вкотре наголосив, що це надзвичайно складний процес, в якому бере участь не один десяток фахівців.

- Для нас важливо витримати всі параметри, правильно відрегулювати тиск, щоб не втратити жодну з ділянок наших вкрай проблемних мереж. Для нас найголовнішим було розпломбувати газ на обидві, найбільші котельні. Зараз вже запущено теплоносій, - зазначає міський голова.

Тепер тепло потроху розходитиметься до лікарняних закладів, потім садочків, на лінійні котельні, що подаватимуть тепло до житлових будинків.

- Об’єкти, що готові приймати тепло потроху почнуть прогріватись, - повідомив заступник міського голови Олександр Вергун. – Першими його почнуть отримувати заклади соціальної сфери, що опалюються від Південно – західної котельні. Потім, поступово – житлові будинки. А от запуск ТЕЦ більш складний. Тому нам потрібно близько двох діб, щоб прогнати систему, а потім пустити теплоносій.

Андрій Райкович звернувся до містян, з проханням набратись терпіння, адже міська рада, комунальні служби, всі лінійні бригади працюватимуть впродовж вихідних, де треба – цілодобово. Щоб контролювати кожен теплопункт і тримати процес подачі тепла під контролем.

- Що б хто не говорив, а вся ця історія була значно складнішою, або зовсім неможливою, якби усі міські голови не мали реального майданчика для переговорів з НАК Нафтогазом. І наших можливостей було б значно менше, якби не конструктивна позиція Офісу Президента, Кабміну, асоціації міст України, профільного Мінрегіонбуду. Повірте, це не пафосні слова і мене про це нагадувати ніхто не зобов’язує. Реальність просто є дуже складною, - нагадав Андрій Райкович.- Ніхто б з нами на ринку газу не церемонився. А у таки містах, як наше справді доводиться зараз рахувати кожну гривню, щоб закрити і всі щоденні поточні проблеми, бо гроші треба скрізь – і в ковідну лікарню, і в пологовий і завершити поточні ремонти, і дороги і думати про завтрашній день. Тому 16.80 для бюджету – це значно посильніше, ніж 30 чи 40 гривень. І ще як доведеться напружуватись, щоб в них вкладатися. Але на сьогодні я вдячний усім комунальним службам, Кіровоградгазу за нормальну партнерську роботу і сподіваюсь роботу і сподіваюсь, що система не дасть збою і тепло дістанеться до кожного об’єкту.

Усі новини