У Кропивницькому триває підготовка до проведення місцевих виборів

П'ятниця, 2 жовтня 2020 11:34

Працівники виконавчих органів міської ради Кропивницького здійснюватимуть ретельний контроль за технічною готовністю виборчих дільниць до виборів місцевих органів влади.

У четвер, 01 жовтня, секретар міської ради Андрій Табалов провів робочу нараду з відповідальними працівниками міської ради, які слідкуватимуть за перебігом підготовки приміщень дільниць та їх належного матеріально-технічного забезпечення для роботи дільничних виборчих комісій.

- Ми повинні надзвичайно ретельно та відповідально поставитись до підготовки і проведення чергових виборів у Кропивницькому, особливо враховуючи, що вони відбуваються в умовах запровадженого в Україні карантину, - наголосив, звертаючись до колег, Андрій Табалов. - На сьогодні перед нами стоїть надважливе завдання - належним чином забезпечити усі 123 виборчі дільниці необхідними матеріально-технічними засобами. Проконтролювати наявність дезінфекційних і миючих засобів, відповідність приміщень виборчих дільниць забезпечити дотримання запровадження протиепідемічних заходів. Час спливає дуже швидко, тому підготовку необхідно розпочати негайно. За кожною дільницею закріплена відповідальна посадова особа, яка і повинна контролювати процес підготовки. Я особисто перевірятиму приміщення виборчих дільниць, особливо тих, які мають проблеми із готовністю до виборчого процесу.

Відповідно до розпорядження міського голови, відповідальні за виборчі дільниці посадовці повинні до 07 жовтня перевірити і надати інформацію щодо наявності у приміщеннях телефонного зав’язку, підключення електричних мереж, інтернет – зв’язку, забезпечення комп’ютером, сканером та принтером, сейфом, телефонними апаратами, аварійним освітленням, аптечкою, засобами дезінфекції, вогнегасниками, Державним Прапором України, стендами для розміщення офіційних матеріалів комісії, столами і стільцями у достатній кількості. Обов’язковою є також наявність пандусу або кнопки виклику для осіб з інвалідністю.

Про відсутність того чи іншого обладнання або технічних засобів посадові особи оперативно повідомлятимуть апарат міської ради для швидкого реагування і вирішення проблем.

Усі новини