У Кропивницькому триває підготовка до опалювального сезону 2021 – 2022

П'ятниця, 6 серпня 2021 15:19

Сьогодні, 06 серпня, Кропивницький міський голова Андрій Райкович взяв участь в розширеному засіданні Міжвідомчої робочої групи з підготовки до осінньо-зимового періоду, що проводилась в онлайн форматі за участі міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

У Кропивницькому вже підготовлено до роботи 12 котелень, а це 52 %, також підготували 62 % теплових мереж, готові до роботи 12  центральних теплових пунктів. Працівники КП «Теплоенергетик» продовжують планові ремонти котлів, електросилового обладнання, запірної арматури, насосного обладнання, випробування обладнання.

Також нині спеціалісти готують до зими житлові будинки. Вже виконали поточний ремонт 332-х покрівель, відремонтували 538 одиниць систем холодного водопостачання, 399 систем теплопостачання.

Готують до нового опалювального сезону також заклади соціальної сфери. Школи та садочки готові вже на 77 %. В цих закладах виконують промивання та гідравлічні випробування внутрішніх мереж. Повірку приладів обліку, димових каналів, сигналізаторів газу. Заклади охорони здоров’я до зими готові на 36%.  Тут також виконують підготовку бойлерів, теплових пунктів, ремонт покрівель, заміну та ремонт опалювальних систем, заміну вікон та дверей, ремонт водопровідних і каналізаційних мереж.

Проте, за словами Андрія Райковича ситуація на КП «Теплоенергетик» нині  непроста: арештовані рахунки, дебіторська та кредиторська заборгованість, значна зношеність основного теплогенеруючого обладнання, розбалансованість системи. Саме тому нині так важливо пришвидшити процес створення нової стратегії теплопостачання.

- Ми маємо якнайшвидше переходити до конкретики. Стан і вік нашого теплового обладнання, кілометри мереж, низький коефіцієнт корисної дії не дають іншого варіанту вирішення проблеми, окрім як створення нової системи теплопостачання, - підкреслив Андрій Райкович. – І ми йдемо цим шляхом.

Усі новини