У Кропивницькому триває марафон Різдвяних вітань для маленьких кропивничан

Середа, 27 грудня 2023 13:39

У передноворіччя особлива увага діткам — подарунки, вітання, святкові заходи. Без уваги не лишається і жодна родина, яка опікується сиротами та дітками позбавленими батьківського піклування у Кропивницькому.

Так, сьогодні, 27 грудня, на гостину до секретаря міської ради Олега Колюки завітали вихованці дитячого будинку сімейного типу кропивничан Віктора Петровича та Наталі Миколаївни. Чоловік з дружиною виховують окрім власної дитини іще сім позбавлених батьківського піклування.

Ці дітки потрапили до родини після перебування у патронатній сім'ї. Вони були асоціальними, недоглянутими, не мали навіть уявлення про елементарні правила особистої гігієни — біологічні батьки ними взагалі не займались. Що й говорити про знання — якщо деякі мали затримку мови, не вміли ані читати, ані писати.  А тепер троє із них — навчаються на відмінно у школі.

- От що дають сімейні форми виховання таким дітям. Їх належне виховання — це запорука успішного майбутнього для всієї громади. Тому ми й всіляко підтримуємо такі родини, що беруть на виховання сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, - наголошує  начальниця управління з питань захисту прав дітей Тетяна Тимоховська.

У кабінеті секретаря міської ради дітки розповідали вірші, ділилися своїми переживаннями від війни і страхами, які їм доводиться долати. Так, наприклад, найменший — Дениска, запевняв усіх, що він не боїться роботів.

- Всі ми, хто як може допомагаємо нашій армії і віримо, що переможний мир настане в Україні якнайшвидше, саме заради дітей, щоб вони забули про усі жахіття війни. Дякуємо нашим захисникам, волонтерам, і ось таким сім'ям, які дбають про нові покоління українців, - наголосив Олег Колюка.

Він подарував дітям солодощі, але приємні моменти цього дня для них не завершуються — далі на них чекала новорічна вистава в обласній філармонії.

 

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28