У Кропивницькому створять мережу шкільних літніх таборів

Четвер, 12 травня 2022 15:30

Депутати Кропивницької міської ради підтримали звернення групи депутатів Міжфракційного депутатського об’єднання “Рівні можливості” про забезпечення позашкільною освітою дітей шкільного віку в літній період. З відповідною заявою на шостому засіданні сесії Кропивницької міської ради звернулася членкиня МФО Наталія Чередніченко сьогодні, 12 травня.

- Кропивницький на сьогоднішній день приймає понад 40 тисяч переселенців, серед яких понад 10 тисяч - діти. Незважаючи на часткове переміщення родин з Кропивницького, більша частина залишається у місті. Зараз діти шкільного віку, які проживають в Кропивницькому, здобувають шкільну освіту в дистанційному форматі, отже залучені до освітнього процесу в закладах освіти міста, майже 40% дітей отримують позашкільну освіту. Однак у більшості закладів навчальний рік завершується в період з 31 травня по 15 червня 2022 року. Враховуючи особливості воєнного стану, невеликі фінансові можливості кропивничан та внутрішньо переміщених осіб, можна зробити висновок, що майже 100% дітей шкільного віку в літній період перебуватимуть у місті. Отже, виникає потреба в забезпеченні зайнятості дітей в літній період, а саме - залучення їх до позашкільної освіти у вигляді літніх таборів різного спрямування (мовних, креативних, STEM та іншого спрямування), - наголосила у зверненні до депутатів Наталія Чередніченко. - Така робота дасть можливість не тільки надати нові можливості для розвитку дітей, їх психологічної підтримки, а й буде запорукою попередження дитячої бездоглядності та злочинності, дасть можливість сім’ям, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, інтенсивніше інтегруватися в громаду міста Кропивницького.

Більшістю голосів депутати міської ради підтримали рішення про створення мережі літніх таборів різного спрямування на базі таких дитячо-юнацьких клубів, спортивних шкіл, позашкільних центрів при загальноосвітніх закладах, де є тимчасові укриття або бомбосховища в приміщенні чи поряд з ними. Роботу літніх таборів організують відповідно до Закону України «Про позашкільну освіту».

Усі новини