У Кропивницькому створені належні умови для активних занять фізичною культурою і спортом

Понеділок, 4 березня 2019 16:26

У Кропивницькому функціонують 540 спортивних об’єктів. Серед них 11 футбольних полів, 2 стадіони, 72 спортивні зали, 95 приміщень для занять фізкультурно-оздоровчою роботою, плавальний басейн, льодова ковзанка, 354 спортивні майданчики. Про це повідомив  начальник управління молоді та спорту Сергій Колодяжний під час апаратної наради міського голови сьогодні, 04 березня.

Відповідно до заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту в місті Кропивницькому на 2017–2020 роки та з метою належного утримання фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд за кошти міського бюджету  придбано:

  • спортивний пневматичний пістолет і гвинтівку, татамі для боротьби дзюдо, набої для відділення кульової стрільби, спортивний інвентар для відділень волейболу, самбо, велоспорту та інший дрібний інвентар на загальну суму 337,5 тис. грн;
  • мікроавтобус для відділення велосипедного спорту, вартістю 891,0 тис. грн;
  • завершено капітальний ремонт стрілецького тиру. В приміщенні облаштовано централізоване водопостачання та водовідведення, реконструйовано санвузли, роздягальні, мультимедійний тир.  На ремонтні роботи у 2018 році профінансована у сума у розмірі 391,8 тис. грн;

На виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію футбольного стадіону «Юність» КДЮСШ № 2 виділено 1215,0 тис.грн.

На  капітальний ремонт спортивної зали КДЮСШ № 2 профінансовано 1007,5 тис. грн.

З метою створення належних умов для занять фізичною культурою та спортом, у рамках реалізації проектів – переможців громадського бюджету на 2018 рік, у місті збудовано 5 спортивних майданчиків. Для цього використано з міського бюджету 626,276 тис. грн.

Основними пріоритети на 2019 рік у галузі фізичної культури і спорту є:

  • збереження та покращення наявної матеріально-технічної бази. У цьому напрямку планується завершення капітального ремонту спортивної зали КДЮСШ № 2,
  • виконання реконструкції футбольного стадіону «Юність» КДЮСШ № 2,
  • придбання обладнання та предметів довгострокового користування для міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл,
  • будівництво чотирьох спортивних майданчиків у рамках реалізації проектів – переможців громадського бюджету.

            Також планується забезпечення підготовки й участі спортсменів міста у всеукраїнських і міжнародних змаганнях, виплати щорічної стипендії та збільшення її розмірів кращим спортсменам та матеріальне заохочення тренерів міста за підсумками 2019 року.

Усі новини