У Кропивницькому створені мобільні бригади соціально-психологічної допомоги жертвам домашнього насильства

П'ятниця, 9 вересня 2022 16:00

Сьогодні, 09 вересня, члени міської координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми у Кропивницькому провели своє перше засідання.

Координаційна рада визначила, що її члени збиратимуться не рідше одного разу у квартал для обговорення і контролю виконання заходів, запланованих  до кінця 2022 року.

Цього дня члени координаційної ради утворили також дві міжвідомчі робочі групи: з питань сім’ї, демографічного розвитку, гендерної рівності та з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, запобігання торгівлі людьми, затвердивши їхній кількісний та персональний склад.

Особливу увагу координаційна рада приділила алгоритму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

За інформацією заступниці директора департаменту соціальної політики Олени Костенко, у Кропивницькому вже створені дві мобільних бригади соціально – психологічної допомоги жертвам домашнього чи гендерного зумовленого насильства.

Вони оперативно нададуть допомогу, якщо звернутися за телефонами: 063-216-90-82 та 063-216-87-35.

Усі новини