У Кропивницькому стартуватиме декада благоустрою

Понеділок, 13 березня 2017 18:29

Сьогодні, 13 березня, щопонеділкова нарада заступника міського голови Олександра Мосіна з керівниками підприємств житлово-комунального господарства розпочалась із привітань. Минулого тижня свої дні народження відсвяткували директори КП “Універсал-2005” Віктор Панішко, КП “Благоустрій” Олег Радченко та керівник ЖЕО №2 Любов Марченко.

Під час наради начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко повідомив, що в обласному центрі по всім дорогам продовжується прибирання прибордюрної та проїжджої частини. Роботи ведуться у трьох напрямках, але через великий об’єм робіт основні бригади працівників не справляються, тому було сформовано три додаткові. За словами Віктора Кухаренка, найближчим часом буде оголошена декада з благоустрою, яка включатиме в себе декілька суботників. Тому усім керівникам ЖЕО було дано доручення до початку загальноміського прибирання написати і здати в головне управління ЖКГ власні плани робіт.

Сьогоднішня нарада з керівниками комунальних підприємств знову не обійшлася без нарікань на роботу ТОВ “Екостайл”. Невдоволення мешканців приватного сектору мікрорайону Новомиколаївки висловив депутат міської ради Олег Краснокутський.

- Якщо раніше сміття вивозилось не регулярно, то зараз його взагалі вивозять лише раз на два тижні, - зазначив Олег Краснокутський. - Через таке байдуже ставлення представників “Екостайлу” до людей і не виконання ними своїх обов’язків, я пропоную цьому підприємству знизити тариф у два рази.

У свою чергу, комерційний директор ТОВ “Екостайл” Олена Домбровська звернула увагу, що через перенакопичення садового сміття навесні, підприємство просто не справляється з такими об’ємами. Але запевнила, що сьогодні ж із приватниого сектору Новомиколаївки тверді побутові відходи будуть вивезені.

А начальник спеціалізованої інспекції Андрій Максюта наголосив на необхідності навести лад на в’їздах в місто, оскільки люди починають це робити самостійно, підпалюючи бур’яни та сухе листя. Заступник міського голови Олександр Мосін дав доручення комунальним службам розчистити всі в’їзди в місто та вивезти звідти сміття.

Усі новини