У Кропивницькому стартувала електронна консультація з громадськістю щодо зміни назв вулиць міста

Середа, 27 липня 2022 15:43

Кропивницька міська рада оголошує про початок процедури збору пропозицій до переліку назв вулиць Кропивницької міської територіальної громади, що підлягають перейменуванню, та напрацьованих нових назв до них.

Метою проведення консультації є вивчення громадської думки, збір пропозицій до переліку назв вулиць Кропивницької міської територіальної громади для заміни топонімів, пов’язаних із державою-агресором росією, комуністичним тоталітарним режимом, імперським та радянським минулим, на українсько-марковані назви.

Надавати пропозиції можуть усі зацікавлені сторони та соціальні групи населення: жителі відповідних вулиць та Кропивницької міської територіальної громади, представники інститутів громадянського суспільства та засобів масової інформації.

До участі в обговоренні можна долучитися на офіційному вебсайті Кропивницької міської ради розділі "Перейменування вулиць", на платформі E-Dem: https://consult.e-dem.ua/consultations/432.

Збір пропозицій та зауважень триватиме із 27 липня по 27 серпня 2022 року.

Пропозиції мають містити обґрунтування з урахуванням критеріїв, визначених у додатках 1-2 "Концепції інтеграції українських маркерів у топонімічний простір Кропивницької міської територіальної громади".

Форма оформлення пропозицій розміщена у додатку 4 зазначеної Концепції, яка розміщена за посиланням: https://kr-rada.gov.ua/pereymenuvannya-vulits/.

Пропозиції надаються шляхом заповнення Google-форми за посиланням: https://kr-rada.gov.ua/pereymenuvannya-vulits/opituvannya-pereimenuvannya/.

Письмові пропозиції надсилати за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 41; kmvk@krmr.gov.ua.

Результати консультацій будуть оприлюднені після узагальнення та їх розгляду міською топонімічною комісією.

Усі новини