У Кропивницькому стане жорсткішим контроль безпеки у комунальних закладах та на недобудовах міста

Понеділок, 20 січня 2020 12:14

У Кропивницькому посилять контроль за протипожежною безпекою в комунальних закладах міста і технічним станом недобудов. Таке завдання поставив перед управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 20 січня.

Крім того, спеціалісти управління мають організувати системну роботу з орендарями та власниками недобудов в обласному центрі, аби ті довели до ладу приміщення і убезпечили об’єкти від потрапляння на них сторонніх осіб. Минулого тижня у Кропивницькому студент будівельного коледжу впав із сьомого поверху недобудови у отвір, де мав бути ліфт. На думку Андрія Райковича – це свідчення халатності і безвідповідальності власників недобудови до безпеки містян.

- Згадайте, у нас практично немає жодної апаратної наради, щоб не обговорювались подібні питання. Хіба лише цей кооперативний довгобуд є загрозою? Бомба уповільненої дії ось тут поруч, на Тараса Карпи.  А недобудова біля обласної лікарні не несе загрози, чи отой корпус ДЮЦу над річкою?

Андрій Райкович звернувся до міського управління МНС з проханням допомогти вирішити це важливе для міста питання.

- Шановні партнери, такі об'єкти – це потенційна загроза життю людей, особливо дітей. Скільки можна проходити повз будівлю у жахливому технічному стані  на площі Богдана Хмельницького? Необхідно негайно провести спільну робочу нараду з профільними виконавчими органами міської ради, інспекцією архітектурно — будівельного контролю, поліцією.  Лист  до власників має стати  останнім попередженням. За відсутності реагування – оперативно приймайте рішення щодо ліквідації небезпечного об’єкту.

Наступне питання, яке потребує кваліфікованого втручання - пожежна безпека в комунальних закладах. Минулого тижня в одному із кропивницьких професійно-технічних училищ сталася пожежа і повністю вигорів кабінет математики.

- ПТУ ми лише фінансуємо, а приміщення і поточну діяльність патронує обласний департамент освіти. Управління освіти – поставте перед ними вимогу звернути особливу увагу на рівень забезпечення протипожежними засобами. У даному випадку  згоріло приладдя, а як, не дай, Боже, будуть людські жертви, то прокурор на підпорядкування не звертатиме особливої уваги, - наголосив міський голова. - Злочинна халатність! Черговий же зобов'язаний обходити всі кабінети, перевіряти всі розетки!

Окремо міський голова акцентував увагу на факті  викрадення дитини  у ЗОШ №8 безпосередньо з уроку. Андрій Райкович доручив  провести роз’яснювальну роботу з директорами шкіл, членами батьківських комітетів щодо організації належних чергувань та  підвищення ролі штатних психологів у попередженні подібних конфліктів.

Усі новини