У Кропивницькому сферу торгівлі попередили про небезпеку реалізації сумнівної рибної продукції

Вівторок, 4 липня 2017 15:41

Управління сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування міської ради Кропивницького звернулося до керівників продовольчих ринків, супермаркетів, магазинів, оптових баз та закладів ресторанного господарства обласного центру вжити заходи щодо мінімізації обігу небезпечних рибних продуктів.

Такий крок обумовлений попередженням виникнення випадків тяжких захворювань серед мешканців міста.

«З настанням літнього сезону, який характеризується різким підвищенням температури навколишнього середовища, набувають все більшої актуальності питання профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Згідно з інформацією, що надходить від лікувальних закладів Міністерства охорони здоров'я, протягом поточного року зареєстровано 38 випадків захворювання людей на ботулізм, серед яких шестеро постраждалих померло.

Держпродспоживслужбою вживаються невідкладні заходи щодо недопущення до реалізації небезпечних харчових продуктів (в'яленої риби) та у разі потреби — вилучення та/або відкликання таких харчових продуктів. Здійснюється інформування споживачів про ймовірну загрозу для здоров'я внаслідок вживання рибних продуктів.

Однак продовжують реєструватися випадки захворювання на ботулізм, які ймовірно пов'язані із рибними продуктами промислового та домашнього виготовлення», йдеться у зверненні.

Усі новини