У Кропивницькому рятувальники допомагали мешканцям Катранівки боротися із підтопленням

Вівторок, 7 серпня 2018 12:31

Сильна злива, що вчора, 06 серпня, впродовж декількох годин тривала над Кропивницьким, призвела до підтоплень приватних домоволодінь у мікрорайоні Катранівка.

Про це повідомив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олексій Гненний під час прес-конференції сьогодні, 07 серпня.

 За його словами, підрозділи Державно-пожежного рятувального загону № 1 та аварійно - рятувального загону спеціального призначення до пізньої ночі допомагали мешканцям з відкачуванням дощової води з помешкань та домоволодінь.

- Рятувальники працювали вчора за 25 адресами по вулицях Матросова, Балкова, Тюленіна, де вода залила подвір’я. А по вулиці Олександрійській дощові потоки потрапили і всередину приватних будинків, - відзначив Олексій Гненний. -  А от у центрі міста, на Ковалівці ливневі системи спрацювали цього разу добре.

Основною причиною підтоплень на Катранівці стало різке підняття рівня води у Біянці, підкреслив начальник управління. Загалом невеличкий потічок на території обласного центру став потужною рушійною силою через забиту побутовим сміттям, листям, гілками дерев системи перепуску води.  Русло  Біянки, на переконання Олексія Гненного давно потребує грунтовного розчищення, але його проведення ускладнене забудовою приватними будинками берегів річки. Густе розміщення житла і допоміжних приміщень домоволодінь вздовж Біянки не дає можливості використовувати спеціалізовану техніку. Наразі ведуться перемовини з власниками житла у цьому мікрорайоні та визначається технічна можливість проведення чистки русла.

Фото: http://rk.kr.ua

Усі новини