У Кропивницькому розпочинається активна фаза підготовки господарства міста до нового опалювального сезону

Вівторок, 3 травня 2022 17:57

Реконструкція теплового господарства Кропивницького розпочнеться із заміни тепломереж по вулиці Чорновола. Заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 03 травня, доручив керівництву КП «Теплоенергетик» підготувати необхідні розрахунки і подати їх на розгляд технічної ради.

- Розрахунки по виконанню робіт при заміні інженерних комунікацій на території міста мають бути актуальними і повністю відповідати реальній дійсності, - відзначив Олександр Мосін. – Це означає, що кошторис проекту має враховувати двотрубний варіант реконструкції, використання попередньо ізольованих труб і обов’язковий благоустрій території, де вестимуться роботи.

Засідання технічної ради відбудеться вже у четвер, 05 травня. За інформацією директора КП «Теплоенергетик», фахівцями підприємства, спільно з представниками USAD вже опрацьована нова схема теплозабезпечення Кропивницького. В ній передбачається виконання робіт як з реконструкції системи мереж, так і будівництво нових модульних котелень.

Олександр Мосін також звернув увагу на важливість відновлення діяльності комісії з надання дозволів на від’єднання від централізованого опалення.

- Ми маємо діяти і наполегливо реалізовувати визначену схему теплопостачання міста, - наголосив посадовець. – У будинках, де переважна більшість власників квартир встановили автономні системи, процес їхньої автономізації має бути завершений. Для цього необхідно оперативно надати дозволи їх мешканцям від’єднатися від ЦО. Одночасно ми повинні чітко знати, яка кількість родин, що проживають у таких будинках, належить до категорії малозабезпечених, щоб передбачити у міському бюджеті необхідну фінансову підтримку на облаштування «автономок».

У той же час, підготовка до роботи міського господарства в осінньо-зимовий період не звільняє підприємства комунальної галузі від необхідності наводити лад на територіях, де прокладені їхні інженерні комунікації.

- Йдеться передусім про благоустрій місць розриття при виконанні аварійних робіт ремонтними бригадами КП «Теплоенергетик» і Кропивницького ВКГ, - звернув увагу Олександр Мосін. – Але є потреба також проінспектувати і стан оглядових колодязів та кришок люків на них. У разі необхідності – оперативно відреагувати. Контроль за належною якістю виконання таких робіт лежить на інспекції з благоустрою.

Усі новини