У Кропивницькому розпочалось третє засідання дев’ятої сесії міської ради

Вівторок, 11 липня 2017 13:45

Сьогодні, 11 липня, продовжила роботу дев’ята сесія міської ради Кропивницького. Для роботи у сесійній залі зареєструвалися  29 депутатів.

На початку засідання перед депутатами виступили представники громадськості. Першими взяли слово представники медичної галузі. Голова обласної профспілки працівників охорони здоров’я Лариса Козлова розповіла, що  починаючи з квітня зарплату медики отримують шматками і не в повному обсязі. За червень медики одержали 60% від повної суми заробленого.

- Після підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень санітарка, медична сестра та лікар другої категорії терапевтичного профілю, який має стаж 5 років, отримують однакову заробітну плату, - наголосила Лариса Козлова. – Ми навіть до Дня медичного працівника не отримали зароблене.

Міський голова Андрій Райкович зазначив, що медична галузь міста фінансується за рахунок субвенцій із державного бюджету.

- Відповідно до Закону України, обсяг медичних субвенцій із місцевого бюджету затверджено у сумі 200 мільйонів гривень, - наголосив Андрій Райкович. - Коли розглядатимемо коригування бюджету, ми запропонуємо депутатам вирішити це питання. Але взагалі медична галузь має фінансуватися за рахунок державних субвенцій.

Також за фінансовою підтримкою до депутатського корпусу звернулись представники міської організації «Червоного Хреста», оскільки наразі фінансування їм призупинили. Проте народні обранці вирішили не фінансувати товариство коштом міського бюджету. 

Усі новини