У Кропивницькому проводжали зиму, зустрічали весну і Масляну величали

П'ятниця, 16 лютого 2018 19:58

В Україні з прадавніх часів в останній тиждень перед великим постом справляють Масляну – свято проводів зими та її одвічних супутників – холоду та темряви, і урочисто зустрічають весну, яка несе з собою світло, тепло і радісне пробудження природи.

Кропивничани весело зустрічали Масляну, а вона,  гостинна, запросила всіх поласувати смачнючими млинцями, різними солодощами, гарячими напоями, українськими стравами, святковими пряниками та медовими пастами.

Свою майстерність у випіканні млинців сьогодні демонстрували кухарі шкіл, дитячих садочків, профтехучилищ, закладів громадського харчування і активісти квартальних комітетів. Їхні рум‘яні «сонячні» млинці розліталися миттєво. Господарки правили за них одну гривню, але люди платили більше, бо знали, що долучаються до благодійної справи – збору коштів на придбання саджанців дерев для озеленення центральної частини нашого міста.

Особливо велелюдно було в місці розташування спеціальної  фотозони:  всі мали бажання зробити тут світлини на згадку про чудове свято.

А піднесений настрій кропивничанам створювали своєю майстерністю співу учні закладів освіти міста, музичних шкіл, дитячо-юнацьких клубів, дитячі творчі колективи і жіночий самодіяльний ансамбль «Калинонька» територіального центру соціального обслуговування населення Подільської районної у місті ради.

Найбільше ж оплесків сьогодні дісталося титулованому кропивницькому спортсмену, чемпіону світу та Європи із силового жонглювання гирями Сергію Шевченку. Його видовищний показовий виступ із палаючими гирями не залишив байдужим жодного глядача.

По закінченню свята організатори порахували кошти, залишені мешканцями міста у скринці благодійності «Зробимо місто зеленим». Понад 4400 гривень буде передано на корисну справу – висадження молодих саджанців на вулицях рідного міста.

Усі новини