У Кропивницькому провели в останню путь Героїв, які стали до лав Небесного воїнства

П'ятниця, 23 грудня 2022 15:45

Старший лейтенант Андрій Мілай і солдати Сергій Карпушин та Іван Літовченко сьогодні, 23 грудня, знайшли вічний спочинок у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекоcхідного кладовища. Їхні долі ніколи не перетиналися, вони захищали Україну на різних рубежах, але до лав Небесного воїнства їм судилося стати разом.

Командир самохідного артилерійського взводу, 43-річний офіцер Андрій Мілай загинув 04 жовтня в районі Білогірки Херсонської області.

- В бойових діях Андрій брав участь з самого початку війни. Він, як справжній командир, постійно знаходився поряд із підлеглими на вогневих позиціях. Був кращим в усьому, користувався беззаперечним авторитетом і повагою. Коли росія анексувала Крим, на території якого Андрій проходив службу, залишився вірним присязі українському народу. Ми подали його кандидатуру на нагородження посмертно, він заслуговує найвищої відзнаки,- розповідають про загиблого бойові побратими.

Серце 34-річного стрільця Сергія Карпушина перестало битися 14 грудня.

- Ми втратили нашого дорого сина. У квітні пішов на війну добровольцем. За цей час служив на різних ділянках фронту, фактично по всій лінії зіткнення. Загинув неподалік Оріхова Запорізької області. Він так і не встиг створити сім’ю, подарувати нам онуків. Величезне горе, яке не передати словами, - ледь тамуючи біль розповідає кропивничанин Олександр Карпушин.

44-річний помічник гранатометника Іван Літовченко загинув 10 грудня в Бахмуті на Донеччині.

- Він, як і я, з Херсонської області. Ми разом з ним і ще одинадцятьма товаришами змушені були покинути домівки, щоб не потрапити в окупацію. Доїхали до Скадовська, нам зателефонували й сказали, що у рідному Каланчаку вже кацапи. У перші дні вторгнення ми фактично самомобілізувалися і поїхали на війну. Потім разом з Іваном боронили Миколаїв у складі однієї бригади. Він був простим солдатом, мовчки робив свою важку роботу — копав землю, бив ворога, - ділиться спогадами товариш загиблого Воїна.

В останню путь Воїнів провели рідні, друзі, земляки, побратими.

Панахиду за загиблими відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Усі новини