У Кропивницькому програма підготовки міського господарства до зими виконується планомірно, відповідно до затвердженого графіку

Четвер, 2 серпня 2018 14:01

Міська рада Кропивницького тримає на постійному контролі хід підготовки підприємств сфери житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимових умовах. Питання вчасного входження у новий опалювальний сезон, забезпечення сталої життєдіяльності територіальної громади в холодний період стало предметом детального обговорення на робочій нараді під орудою заступника міського голови Олександра Мосіна.

- Підприємства ЖКГ заздалегідь розпочали підготовку до зими. Вони детально проаналізували перебіг минулорічного опалювального сезону та врахували недоліки, якщо мали місце складанні заходів на поточний рік. – відзначив Олександр Мосін. – Відповідно і виконавчий комітет міської ради Кропивницького прийняв рішення «Про заходи щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 року», яке лежить в основі цьогорічної підготовки господарства обласного центру до життєдіяльності в холодну пору року.

Як повідомили під час наради керівники теплогенеруючих підприємств Кропивницького. відповідно до запланованих заходів з підготовки до опалювального сезону станом на 25 липня виконано наступні роботи:

На підприємстві ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” план заходів виконано на 70%

Для забезпечення безперебійної роботи підприємства в осінньо-зимовий період 2018/2019 р. передбачено виконання робіт на суму 4, 03 млн. грн, а саме:

1,38 мільйона гривень - капітальний ремонт теплових мереж на попередньоізольовані труби пінополіуретаном, покрівель котелень та ЦТП, запірної арматури, тощо;

0,905 мільйона гривень - поточний ремонт опалювальних котелень, теплових мереж, центральних тепло пунктів, наладка котлів, гідроопресування котлів, тощо;

0,404 мільйона гривень - ремонт електрообладнання, кабельних ліній, силових трансформаторів, електродвигунів, ремонт та повірка засобів вимірювальної техніки та інше;

1, 305 мільйона гривень - улаштування асфальтнобетонного покриття доріг після ремонту теплових мереж, заготівля солі, тощо.

На КП "Теплоенергетик" з урахуванням сел. Нового роботи з підготовки до опалювального сезону виконані на 57%.

Для забезпечення безперебійної роботи підприємства в осінньо-зимовий період 2018/2019 року передбачено виконання робіт на суму 10, 168 млн. грн.

По теплопостачанню:

3,639 мільйонів гривень - капітальний ремонт, заміна та ремонт трубопроводів теплових мереж, обладнання котло-трубного відділення, заміна обладнання хімічної водоочистки та електричного цеху, будівель і споруд, запірної арматури тощо;

6, 529 мільйонів гривень - поточний ремонт котелень, обладнання котелень, гідравлічні випробування теплових мереж, ремонт обладнання теплових пунктів, заміна трубопроводів після гідравлічних випробувань, консервація обладнання котлотрубного цеху та інше.

Загалом по тепловому господарству КП «Теплоенергетик» підготовлено 12 котелень, 115 кілометрів теплових мереж, виконано заміну труб на ділянці 1,117 кілометрів, підготовлено 10 теплових пунктів.

У рамках заходів, спрямованих на зменшення споживання природного газу та електроенергії теплопостачальними підприємствами ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” та КП "Теплоенергетик" проводяться капітальні та поточні ремонти котлів, їх режимне налагодження, ремонт і модернізація аварійних та застарілих ділянок теплових мереж, в тому числі із заміною канального прокладання на безканальне з попередньо-ізольованими трубами, оновлення та ремонт теплоізоляції трубопроводів та ємностей, внутрішнє миття котлів, виконано перерахунок гідравліки теплової мережі міста Кропивницького зі встановленням звужуючих пристроїв.

Готуються до зими і житлово-експлуатаційні організації міста. Тут здійснюється комплексна підготовка житлових будинків: на поточний момент відремонтовано 152 покрівлі, відремонтовано 199 одиниць систем холодного водопостачання, 119 електрощитових та 220 одиниць систем теплопостачання. Готовність житлового фонду міста до зими складає 75%.

Під час підготовки житлових будинків до опалювального сезону ЖЕО здійснюють також роботи з обстеження димових та вентиляційних каналів, їх оголовків та герметизації інженерних вводів, вживають необхідні заходи щодо приведення їх у належний технічний стан.

У дорожньо-мостовому господарстві обласного центру триває підготовка до роботи взимку спеціалізованої снігоприбиральної техніки і заготівля відсіву.

КП «Універсал 2005» станом на 01 серпня має в запасі вже 1000 тонн посипкового матеріалу.

У Кропивницькому також заявлено про готовність до опалювального періоду 26 закладів освіти із запланованих 42, що складає 62 %. Та 28 дошкільних навчальних закладів із запланованих 37, що складає 76 %. Отримано 20 актів готовності.

Управління охорони здоров’я прозвітувало про завершення підготовки до зими у 6 закладах із запланованих 14, що складає 43 % та отримано 4 акта готовності.

- На даний час дотримуються графіків виконання планових показників заходів з підготовки до проходження опалювального сезону 2018/2019 року, - підкреслив начальник головного управління ЖКГ міської ради Віктор Кухаренко. - Спеціалісти управління двічі на місяць здійснюють моніторинг інформації щодо підготовки міського господарства до роботи в зимових умовах.

Усі новини