У Кропивницькому продовжують працювати над втіленням в життя проекту USAID “Енергетична безпека”

Понеділок, 1 лютого 2021 15:09

Кропивницький активно готується до реалізації на своїй території надзвичайно важливого для всієї громади проєкту створення новітньої схеми теплопостачання. Про хід виконання програми теплової модернізації, яка здійснюється під егідою спеціалістів проекту USAID “Енергетична безпека”, повідомив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 01 лютого.

Минулого тижня учасники  проєкту вже провели першу технічну нараду, де експерти детально проаналізували поточний стан теплогенеруючих потужностей Кропивницького: він невтішний. Саме тому місто і зважилось на втілення у життя такого масштабного проєкту.

Міський голова закцентував увагу учасників наради на необхідності не просто чекати на можливі варіанти співпраці зі світовими фінансовими інституціями. Нині потрібно передбачати фінансові ресурси, щоб системно готуватись до масштабної інфраструктурної роботи в системі тепломодернізації. У контексті нових цін на газ для теплоенергетиків це надзвичайно нелегко для міста.

- Я хочу, щоб у громади, у шанувальників  пошуміти в соціальних мережах було розуміння, що це надзвичайно складний проєкт, - наголосив міський голова. – Експерти чують і розуміють нас. Тому є домовленість про активну роботу, яка систематизована по блоках. Але ми не повинні просто чекати готовності повної схеми, а маємо працювати паралельно! Для цього потрібно системно проводити роз’яснювальну роботу з питань ефективності тепломодернізації будівель у Кропивницькому.

У першій декаді лютого місто включиться в наступний технічний раунд виконання проєкту. Потім фахівці USAID “Енергетична безпека” проведуть навчальні семінари і крок за кроком розпочнеться практична реалізація.

- Наголошую! Ми розпочали надзвичайно відповідальну справу. Фінансово затратну! Технологічно складну! Місто за такий проєкт взялося в надто складних економічних і технологічних умовах, - підкреслив міський голова. - Я на своєму віку немало збудував, тому маю право сказати, що такого масштабу інженерних рішень наше місто іще не знало. Тому дуже розраховуємо на розуміння і діалог з центральними органами державної влади, які дозволять провести  поточний опалювальний сезон стабільно, а інтереси людей при цьому вийдуть на перший план.

Усі новини