У Кропивницькому прийняли Програму боротьби з амброзією

Середа, 8 травня 2019 18:52

07 травня під час сесійного засідання депутати міської ради Кропивницького 26-ма голосами прийняли Програму боротьби з амброзією полинолистою.

Робота над Програмою, розробку якої ініціювала депутат міської ради Катерина Шамардіна, тривала з 2016 року. У міській раді була створена спеціальна робоча група з підготовки проекту Програми, яку очолив секретар міської ради Андрій Табалов.

Необхідність розробки Програми викликана у зв’язку з відсутністю комплексної системи боротьби з амброзією полинолистою, яка набула значного поширення на території міста і негативно впливає на довкілля. Програма спрямована на розв’язання проблеми поширення небезпечної карантинної рослини, залучення до цього суб’єктів господарювання, підприємств та установ усіх форм власності.

Основна мета Програми – впровадження комплексу заходів щодо виявлення та ліквідації вогнищ розповсюдження амброзії полинолистої протягом 2019-2023 років у місті Кропивницькому: приведення в належний фітосанітарний та естетичний стан території міста, поступове зменшення площ засмічення карантинним бур’яном, зменшення кількості випадків захворювання на алергію серед населення. 

 

Усі новини