У Кропивницькому презентували новий «Глобус»

Вівторок, 25 липня 2017 11:58

Сьогодні, 25 липня, у Кропивницькому презентували нову універсальну прибиральну машину, яка розрахована на роботу у будь-який сезон. Міському бюджету вона обійшлася у понад 9 мільйонів гривень. Влітку «Глобус» митиме дороги, пилососитиме сміття, а взимку – прибиратиме снігові замети та розчищатиме кригу.

За словами головного інженера КП «Універсaл 2005» Ігоря Тюріна, це вже третій такий автомобіль, що придбали для підприємства «Універсал 2005».

- Цей варіант найсучасніший, оскільки тут потужніший двигун на всмоктування пилу, а також ця машина більш енергоефективна, - зазначив Ігор Тюрін. - Проте функції виконує такі самі, як і старі «Глобуси - підтримує чистоту і санітарний стан міста.

Водій новенького “Глобусу” зазначив, що машина повністю автоматизована, і працювати на ній легко та приємно. До того ж, за одну зміну новий «Глобус» здатен прибрати до 50-ти кілометрів шляху, тоді як робочій бригаді доводиться витрачати на цю роботу тиждень.

Комунальники продемонстрували міському голові та журналістам нову прибиральну машину в дії. Андрій Райкович роботою техніки лишився задоволений, оскільки переконаний – за нею майбутнє.

- Ця техніка відповідає усім європейським і світовим стандартам, - зауважив очільник міста. - Тут шасі «МАЗ», а двигун «Євро 5» за екологічним стандартом, що дає можливість прибирати центральну частину міста, вулиці біля шкіл, дитячих садочків, лікарень, при цьому не забруднюючи повітря. А найголовніше, що це не примітивна техніка, це машина, яка може за робочу зміну виконати великий обсяг робіт. За такою технікою перспектива.

Усі новини