У Кропивницькому презентували клуб молодих бібліотекарів

Четвер, 15 листопада 2018 16:51

Сьогодні, 15 листопада, в приміщенні центральної міської бібліотеки відбулася презентація клубу молодих бібліотекарів. Навколо назви клубу поки що йдуть дебати. Проте  молоді професіонали активно включилися в роботу по його представленню. Бібліотекарі знімають відеоролики для каналу Youtube, створюють сторінки в Інстаграм та Фейсбук, підтримують зворотній зв'язок з аудиторією через коментарі в мережі. В планах молодих кадрів створення фільму про роботу бібліотечної системи, розповсюдження реклами в засобах масової інформації, підготовка виступів на семінарах і практикумах, написання статей в професійних виданнях. Клуб стане майданчиком професійного самовираження, неформального спілкування, сприятиме розвитку креативного мислення та обміну досвідом.

Наступним етапом роботи клубу передбачено вступ до Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації. Це дасть можливість молодим бібліотекарям заявити про себе на всю країну та налагоджувати професійні зв'язки з колегами інших регіонів.

         - Створюючи клуб молодих бібліотекарів, ми мали на меті популяризувати професію бібліотекаря, розкривати потенційні можливості молодих фахівців, підвищити престиж професії бібліотекаря в суспільстві, стимулювати творчі ініціативи, - зазначила директор міської централізованої бібліотечної системи Світлана Тимків.

Під час заходу відбулась самопрезентація молодих бібліотекарів Вікторії Поліщук, Марії Комишан, Марини Пархоменко, Олени Холоденко, Аліни Юрченко та Інни Азими. Фахівці  розповіли про свої захоплення та поділились планами на майбутнє.

Крім того, під час зустрічі присутнім презентували фотовиставку “Молоді та перспективні”. Виставка розбиває стереотипи про те, як виглядає бібліотекар. Це добірка кращих світлин молодих кадрів для підвищення престижу професії, формування радикально нового погляду на роботу бібліотекаря в очах користувачів та органів самоврядування.

 

Усі новини