У Кропивницькому працює комісія ТЕБ та НС: забезпечена робота критичної інфраструктури в умовах відсутності водопостачання

Субота, 3 грудня 2022 17:37

Вода по водогону Дніпро  - Кропивницький пішла в напрямку обласного центру від місця пориву о 14.40. Про це повідомив заступник голови ОВА Сергій Поліщук під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та цивільного захисту населення сьогодні, 03 грудня.

Члени комісії під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна опрацювали питання стабільної роботи об’єктів критичної інфраструктури у Кропивницькому в умовах відсутності водопостачання через виконання аварійних робіт на водогоні за межами обласного центру.

За інформацією заступників міського голови Олександра Вергуна і Сергія Колодяжного ситуація тримається під контролем, заклади охорони здоров’я, теплові котельні забезпечуються водою автоцистернами комунальних підприємств міста та Кропивницького ВКГ. За заявками громадян здійснюється підвіз води у мікрорайони Кропивницького.

Як повідомила під час засідання комісії директорка міського водопровідно-каналізаційного господарства Валентина Давидчук, час надходження води від місця аварії до Зони І у Кропивницькому важко спрогнозувати. Вода в кранах помешкань кропивничан  з’явиться орієнтовно через чотири години після заповнення резервуарів Зони І, спочатку у нижній частині центру, потім у горішніх мікрорайонах.

- Якщо намагатися заповнити мережі швидше, - пояснила Валентина Давидчук,  - є великий ризик поривів трубопроводів внаслідок гідравлічних ударів.

Усі новини