У Кропивницькому поменшало незаконно встановленої реклами

Середа, 27 вересня 2017 16:23

Кропивницький продовжує очищатись від самовільно встановленої реклами. Так, 26 вересня власниця незаконної рекламної конструкції, яка недоречно розташовувалась під пам’ятною дошкою видатному художнику Броніславу Домашину на фасаді будинку по центральній вулиці Кропивницького, самостійно демонтувала вивіску.

16 жовтня 2016 року відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки видатному кропивницькому митцю Броніславу Домашину. Тоді ж художня спільнота вирішила докласти усіх зусиль, аби з фасаду будинку було прибрано незаконну рекламну вивіску, яка до того ж мала неестетичний вигляд. 17 лютого цього року виконавчий комітет міської ради Кропивницького погодив рішення про демонтаж реклами, але тільки зараз власниця крамниці, яку рекламувала вивіска, зняла її з фасаду будинку. Спонукати до демонтажу реклами  підприємицю приходили керівник спецінспекції Андрій Максюта та ініціатор встановлення меморіальної дошки директор обласного художнього музею Тетяна Ткаченко.

- Прикро, що в центральній частині міста, напроти міської ради, розміщується така неестетична, недоречна реклама. Особливо, коли поруч розташована пам’ятна дошка, - наголосила Тетяна Ткаченко. - Такої реклами, тим більше незаконно встановленої, не має бути у центральній історичній частині нашого міста. Ми маємо очистити Кропивницький від недолугих рекламних конструкцій.

Андрій Максюта відзначив, що власники будівель не мають права самовільно розміщати рекламу. Відповідно до закону України “Про рекламу” усі об’єкти зовнішньої реклами повинні мати дозволи на їх розміщення. Також посадовець додав, що виконавчий комітет міської ради Кропивницького вже прийняв рішення про демонтаж 37 об’єктів незаконно встановлених рекламних конструкцій у центральній частині міста.

Усі новини