У Кропивницькому покажуть унікальну виставку про історію народного будівництва

Вівторок, 31 травня 2022 15:25

Колекціонер із Кропивницького Володимир Нагорний презентує унікальну фотовиставку про традиції народного будівництва минулих сторіч. Виставка відкриється в обласному краєзнавчому музеї 1 червня.

- Володимир Нагорний звернувся до нас із такою ініціативою і ми радо її підтримали. Виставка унікальна, адже відвідувачі матимуть змогу побачити світлини, яким понад сто років, і які розкривають історію й традиції народного будівництва, побуту та звичаїв населення середнього Придніпров’я 19-20 століть, - розповіла завідувачка відділу історії музею Валентина Пархомчук.

Сам колекціонер зауважує, досі таких виставок в Україні не проводилося, а матеріали є унікальною базою для наукових досліджень.

- Це не лише фото архітектурних форм житлових і господарських споруд, зокрема на Олександрівщині, Знам’янщині та Новомиргородщині, а й фрагменти глиняної обмазки трипільського житла. На фото також є зображення хат із затоплених сіл у 1959 році при заповненні Кременчуцького водосховища, - зазначив Володимир Нагорний.

Відкриття виставки відбудеться о 12:00.

Усі новини