У Кропивницькому по вулиці Арсенія Тарковського тепломережі мінятимуть за сучасною технологією

Вівторок, 25 липня 2017 16:45

Сьогодні, 25 липня, члени виконавчого комітету міської ради Кропивницького прийняли рішення погодити інвестиційну програму КП “Теплоенергетик” на 2017 рік.

Мета програми — зменшити споживання паливно-енергетичних ресурсів, аварійних ситуацій та втрат у мережах теплопостачання. Основним напрямком інвестиційної програми є реконструкція та модернізація проблемної ділянки теплових мереж. Загальна сума інвестиції для реалізації програми складає 799 398 тис. грн.

Для поліпшення енергоефективності теплових мереж необхідне впровадження новітніх сучасних технологій. Найбільш ефективним рішенням є прокладання трубопроводів з пінополіуретановою теплоізоляцією типу “труба в трубі”. Саме такі технології використовують європейські міста.

У Кропивницькому однією з найбільш проблемних ділянок є трубопровід по вулиці Арсенія Тарковського. Ця ділянка теплотраси знаходиться у центральній частині міста між вулицями Преображенська та Покровська. Теплова мережа була збудована ще у 1977 році. За тривалий час експлуатації має 70 % фізичного зносу металу труб. Наразі тепломережа знаходиться в аварійному стані, ізоляція зі скловати зношена, через що за останні роки сталось 9 аварійних ситуацій на даній ділянці. А середня вартість усунення однієї аварії становить 14 тис. грн.

Інвестиційна програма підприємства “Теплоенергетик”, яка була погоджена виконавчим комітетом міської ради, передбачає повну заміну 200 м старих мереж по вулиці Арсенія Тарковського (від вулиці Преображенської до Покровської) за сучасною технологією — попередньо ізольованими трубами.

Усі заходи, що були включені до інвестиційної програми, перевірені та погоджені головним управлінням ЖКГ міської ради Кропивницького.

Усі новини