У Кропивницькому планують писати Маніфест проти домашнього насильства

Понеділок, 22 листопада 2021 16:24

У четвер, 25 листопада, з нагоди  Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок, розпочинається всесвітня кампанія «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства». Триватиме акція до Дня прав людини, що відзначається 10 грудня. Україна вже не перший рік долучається до цієї кампанії, не є винятком і Кропивницький.

А оскільки обласний центр є учасником проєкту Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», то під час кампанії, спільними зусиллями органів влади та громадського сектору, планується провести додаткові акції.

Одна із них передбачає написання унікального маніфесту проти домашнього насильства. На площі перед будівлею міської ради 25 листопада о 12.00 буде встановлено тематичну зону, де усі охочі зможуть написати свої заклики проти домашнього насильства, висловити підтримку постраждалим і пропозиції щодо викорінення проблеми. Ці матеріали використають також і для розробки відповідної всеукраїнської соціальної реклами.

- Для усіх учасників та учасниць акції ми підготували спеціальні інформаційні буклети. Закликаємо приєднатися кропивничан до інтерактивного опитування, а також зробити селфі з місця подій і опублікувати його у своїх соцмережах із гештегом #Кропивницький_проти_насильства”, - звернулася до містян заступниця начальника управління молоді та спорту Катерина Черкасська.

Посадовиця додає, що 26 листопада UNFPA Україна проведе розіграш серед усіх опублікованих дописів і три переможці з кожного міста отримають пакунок із брендованою продукцією кампанії.

Усі новини