У Кропивницькому планується створити 1465 нових робочих місць: індустріальний парк “Радій” отримав громадську підтримку

П'ятниця, 24 травня 2024 17:24

Громадські слухання з розгляду містобудівної документації  детального плану території в районі вулиць Академіка Тамма, Курганної, Героїв-рятувальників та Любомира Гузара для створення індустріального парку відбулися у Кропивницькій міській раді сьогодні, 24 травня..

Провів слухання директор департаменту містобудування та земельних ресурсів міської ради – головний архітектор міста Роман Лунгол.

- У місті реалізується іще один проєкт зі створення індустріального парку. Громада міста підтримує створення індустріальних парків, про підтримку з боку міської влади неодноразового говорив і заступник міського голови Олександр Мосін, - зазначив Роман Лунгол.

Зареєструвалися на слуханнях 34 учасники, всі вони мали право голосу. А сам проєкт презентувала Олена Костеннікова - головна архітекторка підприємства “Земстройпроєкт”, що власне, й займалося його розробкою.

Як зазначила архітекторка, майбутній індустріальний парк має з’явитися на території заводу “Радій”, а саме на базі тих потужностей, що наразі не використовуються.

За її словами, детальний план передбачає реконструкцію та відновлення існуючих будівель і зведення іще двох складського призначення. Переваги цього місця для індустріального парку в тому що тут вже є інженерні мережі, розвинена інфраструктура мікрорайону тощо. Загальна площа парку становитиме  16 га. В перспективі тут буде створено 1465 нових робочих місць. Важлива деталь в нинішніх реаліях — завод уже має укриття на 3 тисячі місць, і тут точно зможуть розміститися усі працівники.

Учасників слухань цікавило питання, чи має “Радій” інвесторів, готових зайти в індустріальний парк і там працювати, але як пояснили представники підприємства, про це можна буде говорити після завершення усіх формальних процедур зі створення парку.

Результатом слухань стало погодження містобудівної документації «Детальний план території в районі вулиць Академіка Тамма, Курганної, Героїв-рятувальників та Любомира Гузара із земельними ділянками для створення індустріального парку» - всі учасники проголосували “за”.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57