У Кропивницькому підприємців за неестетичні вивіски притягуватимуть до адмінвідповідальності

Четвер, 27 квітня 2023 17:29

Інспекція з благоустрою Кропивницької міської ради вкотре звертає увагу підприємців на зовнішній вигляд вивісок та реклами. Велика частина їх, особливо в середмісті, не відповідає законним вимогам і псує естетичний вигляд вулиць. Деякі рекламні засоби встановлені самовільно, без дозволів на розміщення зовнішньої реклами відповідно статті 16 ЗУ "Про рекламу".

За неналежний вигляд вивісок підприємців притягуватимуть до адміністративної відповідальності. Про це повідомив начальник інспекції з благоустрою Олександр Брюховецький.

- Вивіски, відповідно до Типових правил розміщення зовнішньої реклами, затверджених ще у 2003 році, мають бути розміщені на зовнішній стороні будинку, будівлі або споруди не вище першого поверху або на поверсі, де розташовується власне чи надане у користування особі приміщення, - зазначає Олександр Брюховецький. - Вулиці Кропивницького повинні мати естетичний та привабливий вигляд, а рекламні засоби та вивіски, особливо на будівлях - пам'ятках архітектури, повинні сприяти покращенню візуальних якостей міського середовища!

Олександр Брюховецький закликав підприємців підтримувати санітарно-технічний стан та естетичний вигляд своїх вивісок.

- Звертаюся до підприємців, чиї вивіски не відповідають Типовим правилам розміщення реклами, у найкоротші терміни привести їх до належного вигляду. Інакше за самовільне розміщення зовнішньої реклами на вас чекає  адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 850 - 1700 гривень, - наголосив очільник інспекції з благоустрою.

Усі новини