У Кропивницькому підприємці отримають пільги на оренду комунального майна, яке використовується для наближення Перемоги

П'ятниця, 25 березня 2022 15:32

У Кропивницькому орендарі комунального майна і нежитлових приміщень, що працює на Перемогу і залучене для надання допомоги країні та місту у воєнний час, отримають пільги на орендну плату. Це ініціатива міської влади, і подібне рішення має на меті не лише підтримати кропивницьких підприємців, а й заохотити їх до соціально-відповідальної роботи.

- Якщо підприємці не мають можливості сплачувати вчасно, або взагалі оплачувати орендну плату за комунальне майно, але працюють при цьому на нашу спільну перемогу над окупантом, міська влада йтиме на зустріч у таких випадках і надаватиме пільги на орендну плату. Це буде індивідуальний підхід до кожного. Підприємцям треба лише звернутися у міську раду із відповідною заявою, - пояснила начальниця управління комунальної власності міської ради Алла Пасенко.

Також посадовиця наголосила, що кошти, які сплачують за оренду комунального майна наповнюють міський бюджет та використовується для забезпечення стабільної роботи інфраструктури Кропивницького.

Про відсотковий еквівалент цієї пільги зараз мова не йде, у профільному управлінні мають спершу відпрацювати алгоритм дій, і чим більше буде звернень від підприємців, тим швидше ця робота буде налагоджена відповідним чином.

Алла Пасенко зауважує, що на державному рівні також розпочалася підготовча робота. Так, Асоціація міст України підготувала звернення до центральних органів влади щодо розгляду законопроєкту «Про деякі питання оренди державного майна у період воєнного стану”. Але у Кропивницькому міська влада розглядає і відпрацьовує власні шляхи підтримки підприємців, а з прийняттям закону всі дії будуть за потреби скориговані.

Усі новини