У Кропивницькому підприємство “Екостайл” і мешканці Масляниківки домовлятимуться про утилізацію відходів життєдіяльності свійських тварин

Понеділок, 20 лютого 2017 16:48

Сьогодні, 20 лютого, під час наради з керівниками житлово-комунального господарства у міській раді Кропивницького мешканеці мікрорайону Масляниківка підняли питання відмови вивезення сміття підприємством «Екостайл» з провулку Травневий.

Скарга, яку озвучив мешканець мікрорайону Сергій Дергачов, в першу чергу, стосувалась органічних відходів, які у великій кількості накопичилися у провулку від життєдіяльності свійських тварин. За його словами, підприємство принципово не вивозить такого роду відходи.

- У будь-якому приватному секторі, у кожному дворі є якісь домашні тварини, від яких, відповідно, є постійні відходи, - звернув увагу обурений кропивничанин. - Накопичене сміття безпритульні собаки розносять по всьому провулку. Я неодноразово писав скарги, але у відповідь отримував або відписки, або повне ігнорування моїх запитів.

Комерційний директор ТОВ «Екостайл» Олена Домбровська наголосила, що їхнє підприємство не займається утилізацією гною. Пoбiчними прoдуктами твaриннoгo пoхoдження, на її думку, повинні зaймaтиcь iншi oргaнiзaцiї або самі господарі. Еколог підприємства підтвердила, що побічні продукти тваринного походження мають бути перероблені на органічні добрива або компостовані, оскільки в літній період через них утворюватиметься неприємний запах.

- Питання переробки та утилізації такого роду відходів мають вирішувати господарі тварин та домогосподарств, - зазначив Олександр Мосін. - Або самостійно утилізовуйте відходи тварин, або домовляйтесь з підприємством про окрему плату за їх вивезення.

Заступник міського голови наполіг на зустрічі керівників ТОВ «Екостайл» з мешканцями Масляниківки для досягнення компромісу у цьому питанні.

Усі новини