У Кропивницькому перевірили пункти, де проводитимуть Національний мультипредметний тест

Вівторок, 28 червня 2022 16:48

Сьогодні, 28 червня, начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко разом з представницею Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти у Кіровоградській області Ліною Бутенко,  радницею начальника ОВА Галиною Пастух і очільницею обласної галузі освіти Ельзою Лещенко  перевірили у Кропивницькому  пункти, в яких абітурієнти складатимуть Національний мультипредметний тест.

Посадовиці оглянули аудиторії, де  проходитиме онлайн-тестування, обговорили з особами, які закріплені за кожним з пунктів, відповідність програмного забезпечення, а також проінспектували  укриття в закладах.

- Один із інструментів безпеки – ми не розголошуємо наразі адреси пунктів і дати тестувань. Принаймні в такий спосіб передбачається зменшення ризиків для учасників. Саме тому після 12 липня кожному абітурієнту персонально надійде запрошення на тестування в онлайн-кабінеті, де і буде вказано місце проведення оцінювання їх знань, - зазначила Ліна Бутенко.

Нагадаємо, Національний мультипредметний тест — форма проведення вступного випробування на бакалаврат для здобуття вищої освіти в Україні, покликана замінити на один рік традиційні вступні випробування у форматі ЗНО. Під час одного тесту абітурієнти вирішуватимуть завдання з української мови, математики та історії України. Триватиме він 120 хвилин.

Усі новини