У Кропивницькому перевірили облаштування Пунктів незламності

Четвер, 1 грудня 2022 17:27

Вже дев'ять місяців війни Україна стійко протистоїть ворогу — російським агресорам. Вони не перестають атакувати цивільну та критичну інфраструктуру України. Та українці готові перетерпіти темряву і холод, аби перемогти окупантів і не мати в подальшому нічого спільного із злочинною державою: підступність і цинічність ворога лише згуртовує українців, в тому числі і кропивничан, які продовжують готуватися до можливих під час війни  довготривалих відключень світла, тепла і води.

У Кропивницькому на сьогодні розгорнуто тринадцять Пунктів незламності, куди містяни можуть  прийти під час блекауту.  У цих пунктах передбачається наявність: тепла, води, освітлення, мобільного зв’язку, інтернету, пристрої живлення для мобільних пристроїв, місця для відпочинку, забезпечення мам та дітей, аптечок. З міцем розташування пунктів обігріву можна ознайомитися на сайті Кропивницької міської ради за посиланням: http://www.kr-rada.gov.ua/punkti-nezlamnosti

Сьогодні, 01 грудня, секретар міської ради Олег Колюка  разом із начальником відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергієм Коваленком перевірили умови на чотирьох Пунктах незламності у різних мікрорайонах міста, два із них на базі навчальних закладів — у гімназії “Сучасник” (Студентський бульвар, 11) та Інноваційної гімназії (вул. Космонавта Попова, 28/20), а також у приміщенні колишньої стоматполіклініки по проспекту Університетському, 29 та підвальне приміщення будинку №5 по вулиці Юрія Краснокутського.

На кожному із цих пунктів продовжується робота, триває їх дооснащення і облаштування, заготівля дров для твердопаливного котла у гімназії “Сучасник”, в інших трьох пунктах — для буржуйок. До слова, особливу увагу посадовці звернули на димоходи від цих буржуйок, їх необхідно подовжити і відвести якомога далі від приміщень. Разом з цим, у проінспектованих пунктах  роблять безпечнішими і зручнішими місця для роботи електрогенераторів, адже для цього є свої вимоги і правила.

- Важливо, що ми не тільки забезпечуємо пункти обігріву у Кропивницькому необхідним електро-, і теплогенеруючим обладнанням, а й вчимо обслуговувати його відповідальних працівників на Пунктах незламності. 

- Ми маємо бути готовими до різних сценаріїв. Спеціалістам, які чергуватимуть в місцях обігріву доручено дуже відповідальну місію, виконання якої вимагає певних знань та умінь, а також безумовного дотримання правил безпеки, - наголосив Олег Колюка.

Паралельно свою перевірку на двох із зазначених пунктів проводив і представник обласного управління ДСНС. У розмові із Олегом Колюкою він зазначив, що критичних зауважень до облаштування пунктів обігріву він не виявив.

Загалом секретар міської ради залишився задоволений тим об'ємом робіт, що вже виконано на пунктах незламності і рівнем їх оснащення. Були і окремі  зауваження: як-то доукомплектувати аптечки чи додати вогнегасники — відповідні доручення вже зроблені і відповідальні особи їх виконають найближчим часом.

- Люди мають відчувати свою захищеність, щоб у разі блекауту пункт одразу ж відкрився і містяни могли зайти, зігрітись, зарядити свої гаджети, - відзначив  посадовець.

Олег Колюка подякував усім, хто займається облаштуванням пунктів незламності і принагідно звернувся до кропивничан.

- Пункти незламності удосконалюються, ця робота триває. Ми дякуємо усім, хто займається їх облаштуванням. Але разом з тим, хочу закликати  і кропивничан, також готувати свій побут — зробити запас води, харчових продуктів, подбати і про теплий одяг для себе. Коли ми згуртовані – ми непереможні!

Усі новини